Napadač Svonsija pojačao Lil!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.02.2016.
17:51
Izvor: Sportske.net

Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, francuski Lil promovisao veliko pojačanje u napadačkim redovima.

losc.fr
losc.fr

Povezane vesti

U pitanju je 28-godišnji Portugalac Eder, napadač Svonsija, koji je sa francuskim prvoligašem postigao dogovor o petomesečnoj pozajmici do kraja sezone.

Eder je rođen u Gvineji Bisao, a u Svonsi je stigao prošlog leta i za pomenuti premijerligaški klub upisao 13 nastupa, bez postignutog gola, pa je ovakav epilog i očekivana posledica.

Veliku pažnju na sebe, Eder je stekao u Portugalu, gde je sa dosta uspeha branio boje Akademike, a onda i Brage, za koju je na 60 nastupa postigao 26 golova.

U Svonsiju nije uspeo da nastavi u istom stilu, pa će boravak u Lilu pokušati da iskoristi za povratak u nekadašnju golgetersku formu.

Podsetimo, Eder je i reprezentativac Portugala, a za tu selekciju je do sada odigrao 21 utakmicu, uz jedan postignut gol.

Lil je posle 23 odigrana kola u šampionatu Francuske na nezavidnom 15. mestu sa 26 osvojenih bodova, samo tri više od Remsa koji je u zoni ispadanja. Od Edera se očekuje da Lil učini mnogo ubojitijim, s obzirom da je ova ekipa sa samo 18 postignutih golova od početka sezone uz Trou (16) najneefikasnija u ligi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke