Nastavlja se egzodus engleskih talenata - Tražilo ga pola Premijer lige, potpisao u Francuskoj!

Autor: Nikola Miloradović
subota 26.01.2019.
12:32
Izvor: Sportske.net

Sve je češći trend da talentovani igrači sa Ostrva karijeru nastavljaju u inostranstvu.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Nadolazeća generacija engleskih fudbalera deluje zastrašujuće, ali je prosto čudno kako najveći talenti tamošnjeg fudbala sve češće odlaze iz domovine.

Džejdon Sančo je procvetao u Borusiji Dortmund, Rajs Nelson nije dobio šansu u Arsenalu, ali briljira u Hofenhajmu, Kalum Hadson-Odoi je na pragu minhenskog Bajerna, Stefi Mavididi se kroz U23 selekciju bori za mesto u prvom timu Juventusa, dok Markusu Megvejnu predviđaju blistavu budućnost u Barseloni. Sada je Englesku napustio i talentovani napadač Sanderlenda Džoš Maja.

Ovaj 20-godišnji napadač je zablistao minule sezone u Čempionšipu u dresu Sanderlenda, odmah je postalo jasno da je reč o veoma talentovanom igraču.

Ipak, "Crne mačke" su u velikim problemima, sada igraju Ligu jedan, pa je bilo jasno da će Maja zarad svoje karijere morati da promeni sredinu.

Nastavio je sa dobrim partijama i u trećem rangu, a kako mu ugovor ističe za šest meseci, veliki broj klubova iz elitnog ranga je prepoznao njegov talenat i pokazao interesovanje.

Ipak, Maja je doneo odluku da karijeru nastavi van granica Engleske, danas je potpisao ugovor na četiri i po godine sa francuskim Bordoom.

"Žirondinci" su za njegove usluge platili 3,5  miliona funti, sva je prilika da će u ne tako dalekoj budućnosti na njegovoj prodaji, najverovatnije nekom klubu u Premijer ligi, zaraditi daleko više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke