Nazire se epilog - "Pipita" pokreće lavinu, Milan spremio zamenu, Čelsi se otarasio napadača!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 17.01.2019.
00:14
Izvor: Sportske.net

Sada je jasno, tri fantastična napadača će ove zime promeniti klubove.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Stižu informacije sa svih strana, uskoro nas očekuje nekoliko potresa na transfer tržištu.

Naime, Gonzalo Iguain, koji je danas pravio frku nakon poraza Milana od Juventusa u Superkupu Italije, karijeru će nastaviti u dresu Čelsija!

Fabricio Romano prenosi da je transfer dogovoren, Milan se složio sa odlaskom Argentinca, a ovo su detalji.

Čelsi će dovesti "Pipitu" na pozajmicu do kraja sezone, sa dve opcije po završetku iste.

Kada se okonča aktuelna takmičarska godina, "Plavci" će moći da otkupe Iguainov ugovor od Juventusa, a imaće i opciju da ga zadrže na novoj pozajmici u trajanju od godinu dana. Tu je naravno i treća opcija, da ga vrate Juventusu.

Tako će Argentinac ponovo sarađivati sa Mauricijom Sarijem, pod čijim vođstvom je igrao i najbolji fudbal u svojoj karijeri.

Čelsi će se sa druge strane rešiti makar jednog napadača, to je sada i sigurno.

Romano takođe prenosi da su pregovori između Čelsija i Atletiko Madrida u završnoj fazi, Alvaro Morata je pristao da prođe na "Vanda Metropolitano", ostalo je samo da se utanače svi detalji transfera.

Na kraju će se sve dobro završiti i po Milan, kako stoje stvari, kako je Đenova na pragu angažovanja novog napadača.

Među "Grifone" bi trebalo da stigne poljski napadač Karol Sviderski iz Jagelonije, što znači da će Kšištof Pjontek imati otvoren put za odlazak iz kluba.

"Rosoneri" žarko žele Poljaka, u dubokim su pregovorima sa njegovim agentom i kako stvari stoje treba očekivati da sjajni Pjontek u narednih para dana stigne na "San Siro", pretpostavlja se za oko 40 miliona evra.

Imaju i drugu opciju u Milanu, kako bi se Čelsi rado rešio i Mišija Batšuajia, ne žele da ga puste na pozajmicu u Monako, već bi da ga prodaju, pa su ga tako ponudili "Rosonerima".

Uprava kluba sa "San Sira" ipak želi Pjonteka, pa Belgijanac ostaje kao rezervna opcija.

Potpuna ludnica, da sumiramo.

Iguain će preći u Čelsi na pozajmicu do kraja sezone, "Plavci" će po isteku kratkoročne saradnje moći da otkupe njegov ugovor od Juventusa, a moći će da produže pozajmicu na dodatnih godinu dana.

Morata će izvesno napustiti "Stamford Bridž", a sve je izvesnije i da će karijeru nastaviti u madridskom Atletiku, na šta je i sam napadač pristao.

Milan je zamenu za Iguaina pronašao u jednom od najboljih strelaca Serije A, Kšištofu Pjonteku, koji bi trebalo da stigne iz Đenove. Da će Poljak put "San Sira" govori i činjenica da je njegov zemljak Sviderski na pragu prelaska u redove "Grifona", kao očigledna zamena za Pjonteka.

Na kraju je i Čelsi ponudio Batšuajia Milanu, ali "Rosoneri" želi Pjonteka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Thursday, 17.01.2019
13:53

Otišli su na silu u Milan i rasplet je ovakav. Milanu je ostala nažalost samo historija. Čitam da odlazi i Čalhanoglu. Nije neka igračina, ali opet majstor za Kastiljeha, Borinija i slične. Bore se za 4. mjesto, odlaze im dva vrlo važna igrača. Možda se i vrate na staze stare slave, ali nekada je bilo 4-5 timova koji su bili finansijski moćni, a sada je tu bar desetak timova koji mogu praviti velike transfere i bar 20 timova koji imaju vece prihode od Milana.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 18.01.2019
08:59

Sto je babi milo...

avatar
Boris Nedeljkovic
Sunday, 20.01.2019
02:22

turcin mozda jeste majstor ali slabo se pokazao...mlak je i malodusan...ne igra na poziciji koja mu je prirodna ali ako kazes da je majstor onda....mora da se prilagodi...druga je sezona u toku a on ni nagovestaj od igraca....ako se umesto njega pazare neki zeljni dokazivanja milan se vraca brze nego sto je zamisljeno

avatar
Jagger86
Thursday, 17.01.2019
10:31

Čisto sumnjam da će Pjontek u Milan. U današnje vreme takvi igrači u formi koje traže svi jači klubovi uvek izaberu tim koji je stabilan, tim koji dobro plaća i tim koji se bori za trofeje. Milan trenutno nije ništa od toga. Milanova jedina šansa je da se dogovori sa Batshuaijem. I to možda i ne bi tako loše bilo.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 17.01.2019
05:07

Iguain i Morata, meni dva skoro ista igraca ali nikad se ne zna

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 18.01.2019
08:58

Ni blizu isti.

avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 17.01.2019
04:41

msm da je belgijanac bolji od poljaka....svi igraci djenove su upravo za djenovu....bez uvrede....lepo saradjuju celnici ali msm da je bzvze dovesti igraca za 40+ miliona i rizikovati FFP...belgijanac bi za 30 lagano dosao a mozda i manje,,,,hakan na prodaju...dovesti djerara na krilo da povezemo malo....dobili bi ih sinoc da nisu krila igrala kontra strane....dva puta cist ubacaj ne koristimo zbog namestanja....tj kontra noge! Juve ispada od madrida sigurno....jos ako se registruje morata tamo a msm da moze....imam osecaj da ce kao i kosta ubijati pod palicom argentinca

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 18.01.2019
08:58

Ti bi dao toliko para za Belgijanca? Inace, i ja sam skeptican u vezi Pjonteka.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 19.01.2019
08:58

Ne znam, ne mogu nikako da ga zamislim kao prvog napadaca kod nas, a za Poljaka tek ostaje da se vidi i da se ustanovi kakav je kalibar, mislim da se i sa njim zestoko kockamo jer jos uvek nije dokazan napadac. Sta je to lagano ikad bilo za nas, brate...

avatar
Boris Nedeljkovic
Friday, 18.01.2019
21:38

kazem da bi bio dostupan za toliko mozda i manje a ne da bih dao te pare...do 25 bi dao odma u fulu jer nije los igrac samo napravio gresku prilikom prelaska u celzi....cak je i u borusiji bio ok...moze lagano da igra kod nas jer nije ''drvo'' igrac...ali sad je kasno izgleda da je poljak dosao,,,,ajde da nas bog pogleda pa neka u nastavku da bar 15...od njega ok...plus kutrone i kompanija....msm da bi mogli do cetvrtog lagano...

avatar
Karambol
Thursday, 17.01.2019
04:17

Realno gledajuci u poslednjih par godina retko ko je zasijao u dresu Milana, Gonzalo je klasa i imam osecaj da bi bio se uklopio u Celziju uz Azara u napadu, ima on jos 2-3 top sezone u nogama,stari je to lisac..

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 17.01.2019
01:18

Na kraju se ne zna ko je gore proso a cini mi se najgore Celsi

avatar
Стерлинг Арчер
Thursday, 17.01.2019
01:51

Bar je pozajmica u pitanju. Tenzija bi bila da smo ga uzeli za stalno. Mada oept, možda se dobro pokaže ako dođe

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 17.01.2019
19:59

Jedino je sreca ta pozajmica.

avatar
Stevan Mikša
Thursday, 17.01.2019
02:09

Zasto? Nije uopste lose ako ne moraju da ga otkupe. Kog drugog napadaca za prvi tim mislis da mogu da dovedu trenutno?