Neviđen rasplet, Obamejang će biti najveća bomba... 1. februara!

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.02.2022.
00:08
Izvor: Sportske.net

Gotovo je, ali...

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona je pravim čudom uspela da realizuje transfer Pjer-Emerik Obamejanga, ali mora da sačeka Arsenal. Tačnije, da Arsenal ozvaniči da je Gabonac slobodan, kako bi potom na taj način jedino uspeo da realizuje transfer u Barselonu. Zato će čitav posao biti ozvaničen tokom noći ili u ponedeljak ujutru...

No, hajdemo redom - najvažnija informacija jeste da Obamejang NIJE došao na pozajmicu, već je dobio zeleno svetlo da kao slobodan napusti Arsenal i potpiše ugovor do 2023. godine, odnosno do datuma kada mu je isticao i u Londonu.

To je bio jedini način da se posao realizuje, a na neki način je tako dobio i Arsenal, koji je uštedeo Obamejangova primanja u narednih godinu i po dana. Gabonac je u Arsenalu zarađivao čak 350.000 funti nedeljno, dok je u Barsi pristao na minimalnu platu po kojoj se kada se svede računica odrekao čak 30 miliona koliko bi zaradio više do 2023. u Londonu!

Uz to, da bi Barsa mogla da ga registruje bez obzira na ostanak Osmana Dembelea, čije je plata kočila sve, Obamejang je morao da potpiše na 18 meseci i da pristane da ga Katalonci u većem delu isplaćuju tek od leta. 

Obamejang će tako Barsu koštati minimalno u narednih 18 meseci, umesto na pola godine, a Arsenal je uštedeo na njegovoj plati. 


Arsenal nije imao mnogo izbora, ni ponuda, a Obamejang je pritiskao klub da ode i na kraju ponudio praktično sporazumni raskid ugovora, ni na čiju štetu. Barsa neće morati da registruje Obamejanga do ponoći, ali ni da ga predstavi, jer najpre Arsenal mora da ozvaniči raskid ugovora, pa da tek onda Gabonac kao slobodan potpiše svoj novi sa Barsom.

Obamejang će biti četvrto pojačanje od Ćavijevog dolaska, nakon Danija Alveša, Ferana Toresa i Adame Traorea. Ali, sačekaćemo da ovaj posao bude ozvaničen, važno je da su sve utanačili - Arsenal i Obamejang, a potom je Gabonac jedino tako mogao i sa Barsom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke