Niko nije bezbedan, ali oni 99% napuštaju "Enfild"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 01.03.2017.
11:07
Izvor: Sportske.net

Liverpul je u velikoj krizi nakon Nove godine, a mediji bliski ovom klubu pišu da trojica skoro sigurno napuštaju tim na kraju sezone.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Jirgen Klop je spreman da donese velike odluke na leto.

Prema pisanju veoma pouzdanih medija u Engleskoj, pre svih "Gardijana", ekipa Liverpula će pretrpeti određene promene u letnjem prelaznom roku, pa će u izmenjenom sastavu krenuti u novu sezonu.

Ekipa igra veoma loše od Nove godine, teško dobijaju utakmice, mnogi igrači su se našli na udaru navijača i situacija nikako nije dobra.

Kap koja je prelila čašu po mnogima je poraz od Lestera, šampiona-davljenika.

Skoro da niko u prvom timu nije siguran, osim možda Kutinja, Manea, Milnera i Klajna, pa treba očekivati velike promene.

Prvi koji je na izlaznim vratima jeste Daniel Staridž. Fudbaler koji nije ove sezone toliko u prvom planu i koji je imao ponudu čak i da u januaru napusti klub. Navodno je PSŽ bio zainteresovan da ga dovede na pozajmicu, ali Klop je odbacio tu mogućnost jer nije imao previše napadača u svom izboru.

Ipak, govori se da će Klop na leto kupiti jednog prvoklasnog napadača, pa se odlazak Daniela Staridža nameće.

O spisku napadača za koje je zainteresovan Jirgen Klop mogli ste da čitate OVDE.

Pored njega, skoro je sigurno da će klub napustiti Lukas Leiva. Zadnji vezni Liverpula ostaje bez ugovora na leto, odlazi 99% jer nema previše šansi da igra u startnoj postavi naredne sezone.

Emre Čan je igrač koji je na meti kritika publike, mnogi su nezadovoljni njegovim igrama, pa i sam Jirgen Klop. Ističe se da je on taj koji kvari igru Liverpula, da je odavno već zreo da ispadne iz startne postave i da je samo pitanje trenutka kada će se to desiti. Problem je što Klop nema previše rešenja ni na toj poziciji, videćemo da li će možda i Marko Grujić dobiti šansu.

Za kraj, Alberto Moreno želi da napusti klub jer nije u prvom planu, a nije ni u najboljem odnosu sa navijačima koji su imali previše kritika za njegove nastupe u prethodnim sezonama.

Problem je i golman, odbrana takođe, Klop bi mogao da na leto dovede prvoklasnog štopera, vezistu i napadača, samo je jedno pitanje - hoće li imati novca?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Wednesday, 01.03.2017
19:11

Lalana, Matip i Vajnaldum su sigurni, Firmino takodje, jer je Klopov miljenik, mada bi ja prvo njega najurio. Sto se golmana tice nista nije sigurno, jer Minjole brani sasvim korektno. Klajn pravi dosta gresaka, u napadu je potpuno beskorisan, ali ce vjerovatno ostati jer Klop obozava takve trkace. Stoper je jedna od dvije najkriticnije pozicije, tu bi najbolje legao Van Dajk, mozda i Kin, Gibson ili Dan. Lijevi bek ce sasvim sigurno ostati Milner jer igra bolje nego lani u veznom redu, a neko bi trebao doci, Cilvel je najrealnija meta, ali najlosija (barem po meni). Vezni red je svakako najveci problem, jer nema kreatora, tu su Lalana, Djini i Hendo, od kojih ni jedan nije klasican kreator, kakav nam je neophodan. Do kraja ce Gruja vjerovatno dobiti sansu (mozda zaigra protiv Arsenala, Eho je nesto pisao kako je Emre izgubio klopovo povjerenje), ali on bi trebao biti rezerva, nekom novom, a ako ode Can (daj Boze) trebace jos jedan veznjak tipa Karvaljo, Kondogbia... Naprijed stize spic, to je sigurno, Eho spominje neka ozbiljna imena (a dosta su pouzdan izvor), medju kojima su: Obamejang, Benzema, Daglas Kosta... (i najveca prevara danasnjice - Alvaro Morata).

avatar
Rekobica
Wednesday, 01.03.2017
16:39

Eh da nije tu sad gomila timova koji imaju para i traze isto ta pojacanja..da dovedes prvoklasnog stopera u ovom trenutku je cista umetnost kad se za to bori bar 5 vrhunskh klubova a broj takvihigraca ne mozes nabrojati na prste jedne ruke..A dovsti prvoklasnog naparada znaci da ti je vise od pola budzeta otislo tako da je to sve veoma tesko..bez 200M niko ziv ne moze da rekonstrujise tim a da uzme bar 3-4 kvalitetna igraca..A pritom je Manolas vec zauzet..jos crnje..Sto bi se reklo doslo vreme fudbala gde je puno para a malo kvaliteta.

avatar
Скаузерлија
Wednesday, 01.03.2017
19:30

Браво за коментар.

avatar
zlocko
Wednesday, 01.03.2017
14:47

Napad: Cicarito; odbrana: Keane, Creswel; sredina: Vanijama i eto tima

avatar
Ashburton Grove
Wednesday, 01.03.2017
15:10

Ni taj tim nije za top 4 kamoli nesto vise...

avatar
Mangus
Wednesday, 01.03.2017
15:50

Kakav bre Kresvel jesi ti realan

avatar
brekbaCh
Wednesday, 01.03.2017
14:42

Grujic ce da ih izvuce, mozda i Markovic :D

avatar
Mangus
Wednesday, 01.03.2017
14:33

Odbrana je prvi korak. Golman, levi bek i jos jedan stoper. Lovren i Klavan su ok za klupu, nikako za prvu postavu. Gomez je odlican ali mlad.nnVeznom redu treba odlican dmf, poput onog iz Monaka. Sa kvalitetnim napadacem, Kutinjo se moze vratiti u vezu i obezbediit tu preko potrebnu kreativnost.

avatar
Gorčilo
Wednesday, 01.03.2017
15:29

Svakako odbrana je glavni problem. Realne mete mogu biti Hart/Handanović,/Begović, defanzivac , Van Dajk/Tah/Kin iz Barnlija, levi bek Kresvel/Durmis(Betis)/Mendi, 2 vezna igrača, Bakajoko/Nzonzi/Karvaljo i ofanzivniji vezista Pulišić/Daud, krilo Brandt/Proms/Vitolo i za napadača ne treba žaliti novca. Tu se usredsrediti na zvučno pojačanje. Obamejang je nerealan, kao realnije opcije se ističu Morata, Ben Jeder, Lakazet, Injaki Vilijams. Često se pominje Lakazet, iskreno on je velika kocka. Zašto? Mnogo golova koje postigao zadnje 2-3 sezone su sa penala. Idealan i realan prelazni rok po meni bi izgledao ovako Hart, Kin, Mendi, Nzonzi, Pulišić, Brandt i Injaki Vilijams. Prodati Minjolea, Morena, Lukasa, Čana i Staridža, kao i Sakoa i Markovića.

avatar
_Goran_
Wednesday, 01.03.2017
22:04

#Mangus nDaud nije potpisao za Dortmund to je demantovano, a Fabinjo nije levi bek nego desni bek i zadnji vezni, Mendi je levi bek.

avatar
RealniDečko23
Wednesday, 01.03.2017
20:16

Ljetni prelazni roknLiverpul doveo sjajnog veznog fudbalera iz SenegalanNa antartiku skaut liverpula otkrio cudo pd djeteta Liverpul zeli da ga dovvede al problem pravi Arsenal koji takodje zeli da ga dovedenYnwa

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 01.03.2017
17:31

Hart ti idealan a on je tu najlosiji golman.

avatar
Mangus
Wednesday, 01.03.2017
15:53

sva 3 golmana su vise nego dobra, bolja od onoga sto imamo. Ja bih ciljao Harta ili Begovica. Van Dajka obavezno ako je iklako moguce, jer bi sa Matipom cinio odlican tandem. Daud je potpisao za Borusiju, dakle od njega nema nista. Veznjaci: Najpre Bakajoko pa ako ne moze on, onda Nzonzi. Kad smo kod Monaka, i Fabinjo bi lepo legao, levi bek Monaka. nSto se napada tice, samo jedan pravi napadaca, devetka, ja bih bio zadovoljan Moratom.

avatar
Scepan Draskovic
Wednesday, 01.03.2017
15:34

a ne ne vidis da je milner u grupi sigurnih koji ostaju...znaci da cemo i sledecu sezonu igrati sa igracem manje svaku utakmicu.Veliki respekt za milnera ali da covjek igra 20 godina desno krilo a ovaj njemacki harizmaticni cirkuzant ga smjesti na lijevog beka...i to ne prinudno nego cijelu sezonu to je smjesno za jedan ozbiljan klub.Nazalost dok se ne promjeni vlasnik mozemo da se nadamo sredini tabele i u narednim sezonama.

avatar
Red Demon
Wednesday, 01.03.2017
14:09

Ma sta vam je ljudi Lukas ostaje, on ce da dozivi starost i unuke u liverpulu.

avatar
dacha
Wednesday, 01.03.2017
14:03

Samo da ne bude tresla se gora rodio se miš,ja bi promenio pola tima,nemamo napad nemamo odbranu ni sredinu a tek nam je klupa žalosna

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 01.03.2017
13:19

Kutinjo prelazi u Barsu.

avatar
VernesDelic8 LFC
Wednesday, 01.03.2017
13:48
avatar
L F C
Wednesday, 01.03.2017
17:38

Ma to simke samo masta, voleo bi on ali od toga nece biti nista. Kutinjo ostaje kod nas.

avatar
Dača
Wednesday, 01.03.2017
17:02

Mesi prelazi u PSŽ. Ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se.

avatar
indija durot
Wednesday, 01.03.2017
13:18

Imaju novac to je sigurno.

avatar
Benz9
Wednesday, 01.03.2017
13:15

Liverpoolu trebaju najmanje dva klasna veznjaka,pa tek onda ostalo..Umjesto sto ganjaju nerealne mete tipa Obamejang,Lakazet ili Vilijams bolje bi im bilo da se okrenu Gonzalu Kastru i braci Bender...

avatar
Martial11
Wednesday, 01.03.2017
13:13

Tesko da ce moć za jedno ljeto sve napravit, trebao je pocet od proslog ljeta nesto. Morao je dovesti pravog stopera, pa i jednog veznog koji ce drzati sredinu.. Liverpul ima par igraca koji se mogu nazvati kao klasa, ovo ostalo sredina neka.

avatar
Black&White
Wednesday, 01.03.2017
13:01

Sem MANEA,Koutinja,Klajna,Matipa,Wijinaludma,Origija sve ostale treba najuriti... Molim vas prvo LALANU !!!!

avatar
Mangus
Wednesday, 01.03.2017
14:34

Lalana je odlican igrac za klupu. Ovako, igra jer nema drugih a i dobar je, ruku na srce. Ali ne treba ga prodati, treba ga smestiti na klupu.

avatar
Gorčilo
Wednesday, 01.03.2017
12:57

Gotovo sam ubeđen da klub napuštaju Staridž, Lukas, Moreno, Minjole, uz Sakoa, Markovića. Jedino su upitni Čan i Oriđi ali kada bi se ja pitao i oni bi bili prodati. Liverpul lako može dovesti 2-3 prvoklasna igrača koji su spremni odmah da budu dio prvih 11 ali je problem što Liverpulu trebaju 6-7 novih igrača za prvih 11 i za klupu. Treba novi golman, centralni bek, levi bek, defanzivni i centralni vezni, krilo i centarfor. Dakle to je minimum 7 novih igrača. Nadam se da će se uprava ovo leto konačno otvoriti i omogućiti Klopu bar da dovede nekog super igrača u napadu i na golmanskoj poziciji. Poslednja 2 leta Liverpul je bio u plusu zbog nekih velikih prodaja poput Sterlinga, Bentekea, Alena, Škrtela, Ajba. Dakle nismo bili u minusu te stoga uprava ovo leto mora zavući duboko ruke u džepove ako misle da Liverpul ponovo bude u vrhu.

avatar
The Real Man
Wednesday, 01.03.2017
12:34

Treba da odu: Lovren, Lukas, Moreno, Staridz (nazalost nikad nece biti u onoj formi, a ima i problema sa povredama previse). Da se dovede: stoper (moze i dva), levi bek, centralni vezni igrac, krilo i napadac! Para ima sigurno, jer od kako je Klop stigao Liverpul posluje u plusu 10-15 miliona, od prodaje moze sigurno da se uzme jos 30-ak miliona. ulozis jos 100 miliona i eto ti 4, 5 odlicnih mladih igraca.

avatar
(anti)talentovan lik
Wednesday, 01.03.2017
14:44

Zasto Lovren da se proda? Makar za klupu je odlican.

avatar
The Real Man
Wednesday, 01.03.2017
14:56

Zato sto je nevidjena kiksara, zna on da odigra odlicnu utakmicu, ali mnogo cesce gresi i igraci ga prolaze kao cunj. Skup je on igrac za klupu, najbolje da se proda. Mali Gomez i Klavan na klupi. Bilo bi super da se Klop i Sako pomire, pa da stoperi budu Sako i Matip.

avatar
mrancic
Wednesday, 01.03.2017
12:32

Da li će imati novca i da li hoće da dođu u Liverpul.