Novi sjajan potez Lila, da li je ovo Junajtedov slučaj "Sančo"!?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 09.08.2020.
12:00
Izvor: Sportske.net

Nemojte se začuditi ako za par godina najveći evropski klubovi krenu da se otimaju za njegov potpis.

EPA-EFE/TONY MCDONOUGH
EPA-EFE/TONY MCDONOUGH

Povezane vesti

Ovo bi potencijalno mogao da bude veliki promašaj Mančester junajteda, čak i veći od promašaja gradskog rivala Sitija, koji je za sedam miliona evra prodao Sanča Borusiji Dortmund, engleski reprezentativac sada vredi 120 miliona evra.

Ne možemo sa sigurnošću reći da će Anhel Gomeš jednoga dana toliko vredeti, ali možemo reći da je izabrao pravi put.

Ovaj 19-godišnji Portugalac je od 2006. godine član Mančester junajteda, 2017. godine je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača na "Old Trafordu", postao je prvi igrač rođen u 21. veku koji je upisao nastup za prvi tim.

Kao kapiten je predvodio nekoliko omladinskih selekcija engleske reprezentacije, da vas ime ne zavara, iako ga Englezi često oslovljavaju sa "Ejndžel", on je sin bivšeg omladinskog reprezentativca Portugalije Gila Gomeša, poreklom iz Angole.

Rođen je u Engleskoj, kum mu je bivša zvezda Junajteda Luis Nani, koji je procenio da će mladi Anhel jednog dana postati velika zvezda "Crvenih Đavola".



To se izgleda ipak neće dogoditi, nakon brojnih prepiranja sa klubom oko novog ugovora, Gomeš je krajem juna napustio Junajted po isteku saradnje, a danas je pronašao novo uhlebljenje.

Naime, Anhel Gomeš je novi igrač francuskog Lila, sa kojim je parafirao ugovor do leta 2025. godine.

"Doge" su u prethodnih par sezona pravile sjajne poslove, dovodili su mlade i talentovane igrače i pružali im šansu u prvom timu, to im se višestruko isplatilo, više pročitajte OVDE.

Gomeš je novi projekat sportskog direktora Luisa Kamposa, a najpre će se kaliti u portugalskoj Primeiri, gde će u narednoj sezoni igrati za ekipu Boaviste.

Baner


Očekuje se da tamo bude standardan, ako se dobro pokaže, već sledeće sezone bi trebalo da zaigra na "Pjer Moroju".

Gomeš ispunjava sve uslove da jednog dana postane velika evropska zvezda i da natera sve u Junajtedu da zažale što sa njim nisu postupali bolje.

Nije bio problem samo u ugovoru ili u visini plate, mladi ofanzivni vezista jednostavno nije dobijao nikakve garancije od Solskjera i njegovih saradnika da će igrati, "Đavoli" imaju veliku konkurenciju u veznom redu i veliki pritisak da naprave dobre rezultate, pa se mladi reprezentativac Engleske odlučio za drugi put, utisak je da je napravio dobar izbor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobbelaar
Monday, 10.08.2020
08:57

Videćemo da li će Man Utd zažaliti zbog njegovog odlaska, ali što se njih tiče učinili su skoro sve ne bi li ga zadržali. Želja igrača bila je da ipak ode i sreću potraži na drugom mestu. Jeste talentovan, ali mi se u isto vreme čini i kao nedorečen igrač, nešto kao njegov kum Luis Nani. Kakogod, želim mu da me demantuje, makar ga za par godina Man United vraćao kući za 100+ miliona...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Sunday, 09.08.2020
21:12

Ili novi slucaj Pogba... Svaka cast upravi.

avatar
damjan89
Sunday, 09.08.2020
17:24

Kad su dali sansu onom Tomineju i slicnima trebali su i njemu, gledam neke snimke i decko je ultra ofanzivni vezista, poput Haverza, mislim da ce biti klasa za 3,4 godine