Novih 100 miliona za Van Gala

Autor: Đorđe Đokić
četvrtak 04.12.2014.
23:50
Izvor: Sportske.net

Glejzeri su spremni da potroše novih 100 miliona funti kako bi tim učinili još konkurentnijim i pred Van Gala stavili ekipu spremnu za povratak titule. Ko je na spisku?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Po saznanjima londonskog Telegrafa, Mančester Junajted je spreman i narednog leta da potroši veliku sumu novca kako bi do temelja promenio sastav i napravio ekipu sastavljenu po volji Van Gala. Uz novu investiciju, naredne sezone pred Van Galom bi bio samo jedan cilj - povratak titule.

Englezi tvrde da će Van Gal imati na raspolaganju 100 miliona funti plus novac koji dobije prodajom igrača iz trenutnog sastava koji takođe neće biti zanemarljiv.

Na spisku su 4 glavne mete. U pitanju su Strotman iz Rome koji se pominje odavno i za koga se čeka da se vidi koliko može po povratku na teren, zatim Godin iz Atletika iz Madrida o kome smo pisali ovih dana, zatim Mat Humels, štoper Dortmunda koji nije u sjajnoj situaciji u Engleskoj i Klajn, bek Sautemptona.

Klajn je jedino novo ime. On je bio na meti i samog Fergusona pre par godina, ali se ipak opredelio za Sautempton jer je očekivao da će dobiti više prostora da igra. Sada se smatra da je spreman za veliku scenu. Bio bi ozbiljna konkurencija Rafaelu, pa Valensija ne bi morao više da glumi desnog beka.

Pored ove četvorice veliki su izgledi da će Junajted krenuti i po jednog vrhunskog napadača, ukoliko Falkao ne dokaže da je povreda prošlost do kraja sezone. I pozicija Van Persija nije potpuno sigurna.

Sa druge strane, očekuje se da svi igrači koji su na pozajmicama napuste klub. Od prodaje Čičarita, Nanija, Kleverlija, Enrikeza, Zahe i Pauela, kao i od prodaje otpisanih Andersona i Lindegarda, Junajted bi mogao da prikupi dodatnih 50-ak miliona funti.

No, prvo da vidimo hoće li Junajted kupovati u januaru. Iako su najavili da će to učiniti samo ako mete za leto budu dostupne, pitanje je hoće li baš tako i biti.

Ukoliko se ova informacija uspostavi kao tačna, Junajted će u 3 sezone bez Fergija potrošiti preko 300 miliona funti na pojačanja i poptunu promenu tima u odnosu na vreme velikog Ser Aleksa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke