Od Mesija ni traga ni glasa, Barselona igra tvrdo, NEZAMISLIVA kazna i to je tek početak!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 30.08.2020.
13:30
Izvor: Sportske.net

Argentinac se nije pojavio jutros, sada kreće pravi obračun...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Leo Mesi neće doći.

Obavestio je klub, tačnije, to je učinio otac Horhe, prelomili su, ako se pojavi na testovima, danas pre podneva, to bi značilo da priznaje da ima ugovor sa klubom. Njegovi advokati tvrde suprotno da je korona odložila kraj sezone i da Argentinac može da ode kao slobodan igrač.

Mesi je želeo da izbegne rat, da se dogovori o odlasku, ali je naišao na zid, Bertomeu je ponudio ostavku, ako je on problem, to bi obavezalo Mesija da ostane, ali fudbaler se nije upecao na to, predsednik je samo jedan od razloga zbog kojih želi da napusti klub.

Ovo je tužan start priprema Barselone, najtužniji u istoriji, jer je najbolji igrač od kada klub postoji pred odlaskom, uz to danas će se pojaviti nezadovoljni i otpisani koji ne žele da napuste klub bez odštete, iako Kuman na njih ne računa. Vidal, Rakitić, Suarez su samo neka od imena, Umtiti je odbio da ode pod bilo kakvim uslovima što je problem više.

Ali, vratimo se Mesi. Iz ovog klinča nema izlaza, dogovor nije na pomolu, sud je u ovom trenutku jedino rešenje.

No, Barsa će, ako Mesi ne stigne do sutra, odnosno ne pojavi se na pripremama prvo suspendovati Argentinca, na desetak dana, a onda sledi kazna od 7% mesečne zarade.

baner

Od utorka slede ozbiljnije kazne, tada se ulazi u treći dan i prema pravilniku, više nema opravdanja, ostaje bez plate za najmanje deset dana. Ako se ne pojavi do kraja nedelje, biće kažnjen četvrtinom godišnjih primanja, to je u ovom slučaju 10 miliona evra.

Postoji još varijacija na temu, Barselona će strogo poštovati pravilnik jer smatra da Mesi ima ugovor na još godinu dana, da je propustio šansu da ode i neće odustati.

Pisali smo, ako Mesi pređe bez obzira na sve ovo, polazeći od mišljenja svojih advokata da je slobodan, u neki drugi klub, i igrač, ali i onaj ko ga angažuje završiće na sudu. To znači, da ako Barselona dobije slučaj na sudu, klub za koji igra Mesi mora da im plati 700 miliona evra. Taj rizik neće preuzeti niko...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Sunday, 30.08.2020
19:19

Na stanu sta je Mesi uradio za klub i sta je klub uradio za njega, u ugovoru postoji klauzula da moze da ga ode na kraju sezone. Kraj sezone je trebao biti u maju te je klauzula vazila do juna. Sezona je produzena ali sustina ugovora je jasna - uprava Barse da ima i malo dostojanstva bi priznala da je sezona produzena do avgusta te da klauzula vazi jer to je i poenta te klauzule, postovanje prema najboljem igracu Barselone ikada i njegovim zeljama. Mali klub.

avatar
riquelme
Sunday, 30.08.2020
16:27

Ma nece moci od ovoga da se Barsa oporavi 10 godina. I ova kriza ih dodatno finansijski ubija. Igraci imaju nenormalne plate to su nebuloze... Za Rakitica, Suareza, Pikea, Busketsa postoje zamene. Mogli su da zgrnu pare i da imaju u najmanju ruku istu klasu igraca. Kada su otisli Cavi i Inijesta tu je bio kraj. Tada je trebalo praviti novu Barsu oko Mesija i Nejmara. Himenez, Pogba, Pjanic, De Jong, De Liht, Pavard, Mendi. Sve je to moglo da se obavi pre 2-3 godine. Dembele 140, Grizman 100+, Rakitic 70+, Buskets 70+, Pike 50+. Bruka sta im napravi svojim zabranama i zahtevima a sada jos hoce da ode za dŽ. Bar da im sredi 2 dobra igraca za njega. Sramota... Nema puno Paola Maldinija i Rajana Gigsa...

avatar
Bádr Hari
Sunday, 30.08.2020
14:43

ne daj se Leo idolu moj. :D

avatar
Misosesic
Sunday, 30.08.2020
20:22

Navijači klubova iz EPL-a sretno vam bilo kad ovaj sad počne pucati minuse na vestima ManCity-a.Hahahaha

avatar
CFC-Macedonia
Sunday, 30.08.2020
21:00

ode Messi po kesi...

avatar
GoHardV3
Sunday, 30.08.2020
14:40

Mes Que Un Club, ne postuju legendu koja je veca od njihovog celog kluba hahahahahahahaha, smejali se za Raula i Kasiljasa koji su bar dobili oprostaje van utakmica i pred novinarima, ovaj ce tuzbom napustiti klub hahahahahah

avatar
Misosesic
Sunday, 30.08.2020
20:23

Karma je k....!

avatar
Jasminn
Wednesday, 02.09.2020
21:24

Nije problem sto hoce da ode vec nacin na koji hoce da ode. I ako gledas proslost svake godine potpisivao novi ugovor, produzavao ga na kratko vrijeme sa malom klauzulom (ostavljao sebi vrata na pola otvorena da lako moze otici). Samo sto je Barcelona ako ne uzmes zadnje 2 godina uvijek imala makar na papiru jedan od najjacih sastava, plus najveca plata pa svak bi ziv htio ostati.

avatar
Badr Hari
Sunday, 30.08.2020
14:16

Zapravo je Messi u svađi sa samim sobom i sada neće ni što on hoće. Dovodio je sve trenere i igrače, otpuštao ih kako mu se ko nije sviđao, oterao Neymara da bi bio glavni, pa posle kukao da nisu ništa uradili da ga vrate. Ko? Bartomeu koga je Messi doveo, kao i sve ostale? I sada mu ni on ne valja, a čovek ponudio ostavku samo da Messi ostane, ali on neće ni to. Doveo je i Kumana, kao i Tatu Martina, Enrikea, Valverdea, Setijena... i sada mu ni Kuman ne valja, a još nije čestito ni seo na klupu. Valverdea je otpustio i posle se kao čudio ko je to bio protiv njega? Sada tera i Suareza iz tima opet da bi bio glavni, pa onda opet neće ni to što on hoće, da bude glavni baja. Qq kakav čovek, to Svet video nije... :D

avatar
Bojan274
Sunday, 30.08.2020
16:37

Nisam mogao da zamislim koliko gluposti moze da se napise u jednom komentaru, sve dok ovaj nisam procitao.

avatar
Badr Hari
Monday, 31.08.2020
20:46

Hahaha, kada si to čitao u tekstovima onda ti nisu bile gluposti. :D

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 30.08.2020
19:12

Ma i sebe je doveo u klub.

avatar
Jamesdin
Sunday, 30.08.2020
13:01

Treba ga pustiti, čovek dao700 golova za barsu, najbolji je fudbaler koga sam gledao i kojeg je barsa ikad imala, ne bi trebalo da mu prave probleme pred kraj karijere, bilo bi loše i za klub, postali bi najomraženiji klub na svetu...

avatar
Jasminn
Sunday, 30.08.2020
15:21

Sta on radi klubu? Pazi sad ovo, kojeg voli, ciji je kapiten, za kojeg je vise puta izrazio da ce samo za njega u europi igrati.
Dao Barci? To je samo pola price, sta je Barca dala njemu. Postao milijarder a igrao do sad samo za Barcu. Pravi li on klibu problem? To mu je omiljeni klub. Sta bi bilo s njim da mu Barca u djetinjstvu nije placala lijecenje. Brzo se sve zaboravlja. Brzo dize sidro. Imam osjecaj da je imao ugovor na manje godina da bi prije pobjegao. Jer on voli klub. Jel de

avatar
Misosesic
Sunday, 30.08.2020
20:32

Da jeste njemu Barsa dala dosta ali isto tako Barsa ne bi bila ni 5% ovoga sto je sada da nije bilo Mesija.Mislim da je ovaj Jamesdin upravu previše je on dao Barsi da mu sada prave problem,on da je kao Nejmar mogao je pre 5-6 godina duplu platu da uzme u PSG-u.Mislim da Barsi ovakva slika ne treba Mesi ima fanova vise nego Barsa pa vec im njihovi navijaci prave probleme a mozes misliti sta bi bilo da ga odvedu na sud.Pustili su Xavi-ja pustili su Inijestu trebaju i njega zaslužio je.

avatar
Jamesdin
Sunday, 30.08.2020
20:03

700golova, drugi klupski strelac u istoriji ima svega 500 golova manje, koliko je zaradio u barsi niko se neče pitati, al zauvek če ostati ovih 700 golova što je dao barsi, ne verujem da to neko može da ponovi u narednih 100 godina to niko ne može obrisati..

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 30.08.2020
19:13

Druze niko nikad nije zaduzio jedan klub koliko je Mesi Barsu. To lecenje od par hiljada dolara im se isplatilo x milion.

avatar
riquelme
Sunday, 30.08.2020
16:18

Dao je 700 golova i za svaki gol naplatio po milion! Magija je od fudbalera ali isto tako ih je ubio sa svojim ugovorima... A pre svega sa svojim narudzbinama. Suareza su morali da prodaju jos prosle godine ako ne i pre 2 da bi uzeli pare. Lose radi uprava ali najvise zato sto su mu ispunjavali sve zelje...

avatar
P. S.
Sunday, 30.08.2020
12:44

Očigledno nisu samo igra i rezultati veliki uspesi Bartomea i uprave, tu je i odnos kluba sa igračima. Na stranu da li su oko tumačenja 'kraja sezone', tj. Messijevog ugovora vezanog za to u pravu igrač ili klub, više je nego interesantno da sve manji broj igrača mogu otići ili ostati bez velikih problema sa klubom. Na one koji bi želeli da ostanu vrši se veliki pritisak da odu, a oni koji bi želeli da odu primoravaju se da ostanu.

Osnove transfera igrača, pored velikog procenta na Bartomeovim bankovnim računima, čine vrlo dobri ugovori i visoka primanja u zamenu za poslušnost. Zahtevi kluba prema igraču su minimalni u fudbalskom i sportskom smislu, ali ako mu se kaže da treba da ide na njemu je da to uradi kako zna i ume, odnosno da ne pomišlja na odlazak dok mu se ne kaže. Na kraju niko nije doveden slučajno, a o tome da li je marketinška uloga ovoga ili onoga fudbalera završena ili ne odlučuje Bartomeu.

avatar
GoHardV3
Sunday, 30.08.2020
14:40

Kakvo odnosenje prema legendi kluba :D

avatar
Hannibal Lecter
Sunday, 30.08.2020
10:57

Mogu da mu pljunu pod prozor iskreno...

avatar
The_Matrix
Sunday, 30.08.2020
10:53

On svakako smatra da mu je ugovor istekao, to sto ce ga kaznjavati je glupost jer na tu platu nije ni racunao.

avatar
Maksimus
Sunday, 30.08.2020
12:27

Ahahahahah realno

avatar
RIP-chechk
Sunday, 30.08.2020
15:08

U dobro si primetio ako uopste uzme pare to se moze tumaciti da je idalje pod ugovorom, na sudu, jer ako mu je ugovor istekao nema platu, a on ako podigne platu znaci da je pod ugovorom, au tek sad shvatih ovo. Zeznuti igraci ovi u Barsi kad je muljanje u pitanju i podvale u upravi.