Opozicija u Barsi, pet razloga "za" i pet "PROTIV" ostanka Lea Mesija!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 04.09.2020.
11:55
Izvor: Sportske.net

Bertomeu gura svoju priču, ali klupske strukture imaju drugačije viđenje. Ko je u pravu?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Ništa nije gotovo kada je Leo Mesi u pitanju. Danas bi mogao da bude tih dan, nema potvrda o novom sastanku Horhea Mesija i Bertomeua, čini se da Leo razmišlja.

Ali, i u samoj Barseloni postoje struje koje bi želele da Mesi ode, to je grupa direktora koja je tražila da Bertomeu bude fleksibilniji i nađe dogovor sa Sitijem.

Šta su razlozi?

Prvi je autoritet trenera, veruje se da bi Kuman, ako Barsa popusti i zadrži Mesija, koji svoj ostanak uslovljava time da Suarez i dalje bude u klubu, odmah je narušila autoritet Holanđanina koji i sad gleda ka zemljacima Vajnaldumu i Depaju i želi da stvori novi tim.

Drugi razlog su finansije. Mesijev odlazak bi rasteretio Barselonu, uspeli bi da srede problem sa platama, ali i da ako ode nekoliko starijih igrača stvore prostor za pojačanja koja bi mogli da plate, recimo tako im je izmakao De Liht.

Treći je Grizman. Jasno, da dok je Mesi u klubu, on ne može da igra na svojoj poziciji, uložen je veliki novac, osim 120 miliona koji su plaćeni Atletiku, Grizman prima 20 miliona godišnje. Mesi ne voli Grizmana, jer je on kupljen umesto da klub vrati Nejmara.

Četvrti razlog je promocija mladih igrača. Mesi u timu znači i automatski pritisak na trenera, da Buskets i Alba budu u ekipi, kao i verovatno Suarez. To bi sprečilo Kumana da forsira De Jonga kao zadnjeg veznog, napravi vezni red sa Pjanićem kao plejom, tačnije da upotrebi 4-2-3-1, sa Grizmanom kao najisturenijim igračem.

Odlaskom Mesija promenila bi se zavisnost ekipe od Argentinca. Deo ljudi u klubu smatraju da će to pogoditi klub na duže staze i da je bolje što pre početi sa stvaranjem novog tima, kada za Mesija mogu da dobiju par igrača i oslobode prostor za pojačanja.

Ali postoji i pet razloga koje Bertomeua teraju da bude nepopustljiv.

Prvo, on sam, jer ako pusti Mesija, sebi je potpisao presudu u Barseloni, ali i na sudovima.

baner

Drugo, finansijski momenat koji za imidž kluba znači Mesi, ono što bi uštedeli na platim prema projekciji predsednika izgubili bi u marketingu, mada je to veliko pitanje, Mesiju pripadaju sva prava od sopstvenog brenda.

Bertomeu tvrdi da je lakše dovoditi igrače u projektu u kome je Mesi koji sigurno može da igra još tri sezone.

Podele među navijačima, većina je uz Mesija, klub ne bi smeo da rizikuje da se "ćules" okrenu protiv ekipe ili Kumana.

Bojazan da se njegovi golovi i asistencije ne mogu nadoknaditi, Real se sa tim suočio posle odlaska Ronalda i nije uspeo do dan-danas da reši problem...

Ali, pre ili kasnije, Barselona će morati da se suoči sa Mesijevim odlaskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Friday, 04.09.2020
22:18

A da...da ne spominjem nesposobnost uprave u prepoznavanju mladih igraca koje su im razgrabile ekipe po evropi. Zapostavljena skola koja je ne najbolja, ali u top tri u evropi, kupuju dembelea za 100 miliona a bolji od njega sede i cekaju. Onaj mali Fati bice bolji i od Grizmana i od Dembelea. O Shakiri i da ne pricam.

avatar
Nemanjici
Friday, 04.09.2020
22:12

Ako tvorac teksta nije gledao Last dance neka odgleda i sve ce mu biti jasno. Naravno da i organizacija osvaja trofeje ali ipak su igraci na terenu. To je ovde slucaj.
Odgovor na 1. To sto je masne kose mudri holandzanin nazvao mesija i rekao mu sta je imao to je njegov problem i govori o njemu. Trebalo je drugacije da odigra avaj...mesi je mozda ovakav ili onakav ali njegova prica je na terenu.
2. Nisu de lihta zbog toga izgubili,trosilo se na ugovore masne za grizmana dembelea i istale koji se ne naigtrase a on decko nije hteo da sedi na klupi i gleda kako pike kiksa li kiksa i vuce sve sa sobom. Lako je bilo igrati odbranu pored danija a. Pujola napred xavi injesta ne gube lopte. Buskets kolje.
3. Mesi moze da igra na cetiri pozicije u napadu. Nego Grizman nije igrac koji zna da igra u velikoj ekipi.ima pritisak. Nije problem da igraju i rotacije tokom meca.jednostavno nije se bas najbolje snasao sto ne znaci da ove sezone nece.
4.mladi igraci. Nije tacno da mesi ne gotivi mlade. I sam je svestan koliko mu je R10 pomogao u odrastanju. Alba je los ali generalno svi su odigrali losije. De Jonga sigurno nece kociti i to su gluposti da ce on odredjivati dal ce Buskets igrati ili De Jong.
Sve u svemu imas nekoga u ekipi kao sto je Mesi i dovedes sebe i klub u ovakvu situaciju...Pa ti i nisi onda dorastao zadatku. A ni samom klubu. Imas njega i sve ove druge i srozas klub na ovaj nivo u poslednjih 3 godine...Ne vidim po cemu si ti ili bilo ko drugi veci i bolji ne od Mesija nego od Shakire Pikea. Cao druze idi vodi Watford.

avatar
P. S.
Friday, 04.09.2020
13:43

Osnovno pitanje je šta bi Messi trebao da traži u klubu na čijem čelu je Bartomeu, a na mestu trenera Kuman? I ne samo on već bilo koji fudbaler koji nešto vredi i kome se (još uvek) igra fudbal? Novac? Oni koji nešto vrede (a takvih je vrlo malo u ovoj Barsi) te plate i ugovore mogu dobiti i u novim klubovima, a ostali bi trebali čvrsto da se drže Barse jer te finansijske uslove nigde neće dobiti, tim pre što ih niko i neće.

avatar
JC\'90
Friday, 04.09.2020
12:58

Ter Stegen,
Garsija, Lengle, Emerson (Beljarin), Gaja (Fripo)
De Jong, Vajnaldum (Pjanjic, Puig)
Kutinjo (Pedri) , Fati, Dembele (Depaj)
Grizman

avatar
Amalainter
Friday, 04.09.2020
12:23

Ako ga sada ne puste potonuce sa Mesijem zajedno...