Ovo je Čelsijev plan nakon odluke FIFA! Trojica se vraćaju, šta će biti sa najboljim?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 08.05.2019.
19:13
Izvor: Sportske.net

Čelsi ne može da računa na vakuum time što će slučaj dovesti pred Arbitražu u Lozanu, neće moći da kupuju i oni su već spremili plan.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Čelsi je prema očekivanju ponovio da je odluka FIFA nepravedna, sledeća instanca je Lozana, odnosno arbitraža, ali to ne odlaže kaznu, za razliku od ranijih slučajeva.

Naime, pošto su sada pravila poznata nakon kažnjavanja španskih klubova, nema više odlaganja zbog pravnih nedoumica, odnosno nadležnosti, a kako prenose engleski mediji, to je očajnički potez, male su šanse da u Švajcarskoj odluka o dva prelazna roka suspenzije bude preinačena.

U svakom slučaju, odluka će biti donesena pre nego počne prelazni rok, pa će Čelsi teško uspeti i da napravi vakuum koji bi im omogućio da dovode igrače.

Dakle, Čelsi mora da radi sa onim što ima, Mauricio Sari je već rekao da planira da ostane, ali kaže da su mu potrebna dva pojačanja.

Na šta je mislio?

Prvo, na Kristijana Pulišića koji stiže iz Dortmunda, a zatim i na povratak nekog od igrača sa pozajmice. Najveće šanse ima Kurt Zuma koji će se vratiti iz Evertona, a sa ekipom će trenirati klinci koji su bili na pozajmicama, u pitanju su Čalobah i Ris Džejms, ovaj drugi je sjajno igrao u Viganu.

Sari insistira da Iguain ostane, što se Kovačića tiče, stvari su nejasne, njemu pozajmica ističe, da li može da bude produžena pošto je već u klubu, to je stvar na koju mora da odgovori FIFA.

Mario Pašalić koji je pominjan kao povratnik, hoće da ostane u Atalanti, a vratiće se iz Serije A Bakajoko koga Milan neće otkupiti posle sukoba sa Gatuzom. Ostali igrači, a veliki ih he broj, među njima i naš Danilo Pantić, nemaju nikakvu šansu da se zadrže na Stanford Bridžu.

Ipak, glavna je nepoznanica Eden Azar.

Mnogi veruju da ga Čelsi neće pustiti, odnosno da će Azar ostati još sezonu da pomogne klubu i da će onda kao slobodan igrač napustiti "Plavce".

Računica je sledeća, bez njega u Ligi šampiona i u prvenstvu pre svega nemaju šta da traže, čak bi i 4. mesto bila teška misija. Ako ne zaigraju jeseni 2020. u Ligi šampiona to je gubitak od 70-80 miliona evra. Real toliko namerava da ga plati, pa se mnogi pitaju u čemu bi bila razlika i zbog čega prodati jednog od najboljih igrača na svetu, ako je jasno da on pravi razliku i da zamena ne može da se dovede. Neki kažu da je to Pulišić, ali to zaista nije za poređenje.

Videćemo kako će se razvijati situacija, tek Čelsi će verovatno zadržati ekipu i sa par povratnika pokušati da makar ponovi plasman u top 4.

Pre toga treba osvojiti i LE, imaju solidne šanse da se nađu u finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Thursday, 09.05.2019
00:49

Previse veznih a nedostatak krila, Hazard odlazi Pulisic dolazi, Pedro je za neki prosjecan tim a Willian je odigrao svoje najbolje dane tako da ostaje samo mladi CHO.

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 09.05.2019
00:45
avatar
foreverblue
Thursday, 09.05.2019
00:20

Ništa ovo nije tačno, prvo si napisao da nam neće odložiti kaznu, onda da su male šanse da nam odlože kaznu, a gde god sam ja pročitao očekuje se da ovo uspe, tj. da se kazna odloži. Ovo jednostavno mora uspeti, moramo kupiti zamenu za azara ako ode, očekujem kutinja, takođe da kupimo kovačića (ali bih razumeo i da ne želimo zbog igara rlc-a i povrstka maunta) i iguaina ili nekog drugog špica (ako kupimo iguaina, ostaće naredne dve sezone, ne znam da li će zato klub to želeti).

avatar
JFT96
Monday, 13.05.2019
18:31

Bice celsit "jak" sl sezone sa moratom,iguainom u napadu i na sredini sa barklijem igracem za soton...hahahahahha

avatar
deki trbic
Wednesday, 08.05.2019
22:16

Treba dati mladima da igra, prodati Zirua, vratili Iguaina, dati konacno sansu bacuvaiju i mladoj snazi

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 08.05.2019
20:38

Pulisic je flop.

avatar
Seva7
Wednesday, 08.05.2019
19:34

Ako hazard zeli da ide, celzi ga treba pustiti.. Ako se ne moze dogovoriti ili ako mu je klub obecao da ce ga pustati da ide ne treba ga zadržavati..... Prvo sto ce ostati nezadovoljan i nece imati igre kao ove godine i odrazice se na tim a drugo ako je neko zasluzio neke povlastice u ovom timu onda je to hazard i ako zeli da ide nek ide, hvala mu za ovu sezonu jos da nam pomogne da uzmemo le

avatar
Milos90
Wednesday, 08.05.2019
20:29

Tacno. A i ko zna mozda neko zablista kad azar ode, dosta je klubova igralo najbolje kad su im davali najmanje sansi

avatar
Dragojevic Andrija
Wednesday, 08.05.2019
22:05

on i onako nije nikad odigrao bar 70% sez na top razini... majstor je nevidjeni ali toplo hladno su njegove igre to me najvise brine jer sig da stoji neko nezadovoljstvo ne odlazenjem u real pretpostavljam.. a sad imamo pulisica kaparisanog vratit bakajoka moratu zumu i sklepat tim nekako pa sto bude bice ne treba ocekivat nista neka se podmladi tim.. kovacic taman dbr sto ce poci jer lofuts ima da razbija sa vise prostora :D