Ovo je TOP 10 transfera u Premijer ligi, jedan je poseban!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 24.05.2022.
11:18
Izvor: Sportske.net

Mnogo sjajnog posla.

Povezane vesti

Premijer liga je završena proteklog vikenda. U nezaboravnoj završnici Mančester siti je odbranio titulu šampiona, Liverpul je ponovo bio "kratkih rukava", dok su plasman u Ligu šampiona izborili Čelsi i Totenhem. U Ligu Evrope će Arsenal i Mančester junajted, a Vest Hem će predstavljati Engleze u Ligi konferencija. Iz lige su ispali Norič, Votford i Barnli.

Za igrača sezone u Premijer ligi izabran je Sitijev Kevin de Brujne, najbolji strelci su Son i Salah sa po 23 gola, a Egipćanin je i najbolji strelac sa 13 pogodaka.

"ESPN" je za kraj sezone sačinio listu 10 najboljih premijerligaških transfera, a mi vam je prenosimo u celosti.

10. Žoze Sa (Vulvsi) - Sjajno se pokazao bivši golman Olimpijakosa u svojoj debitanstkoj sezoni na "Molinjuu", bio je jedan od najboljih igrača u timu Bruna Laža, koji je šampionat završio na 10. mestu.

9. Bruno Gimaraeš (Njukasl) - Gimaraeš je u Njuku došao iz Olimpik Liona i za kratko vreme postao "kultna" ličnost na "Sent Džejms parku". Simbol je početka nove ere u klubu pod vlasništvom saudijskog princa Šeika Mohameda bin Salmana.

8. Mark Guehi (Kristal Palas) - Čelsijev višak na mestu štopera odlično je došao ekipi iz Londona ove sezone. Guehi je bio lider odbrane u ekipi Patrika Vijere, koja je ostavila odličan utisak. Palas je sezonu završio na 12. mestu, a 21-godišnji štoper zaslužio poziv u reprezentaciju Engleske.

7. Den Barn (Njukasl) - Ako je Bruno Gimaraeš doneo "Svrakama" dodatni  kvalitet i raznovrsnost u napadu, bivši Brajtonov štoper bio je faktor stabilnosti u ekipi Edija Hau. Njegov dolaza na "Sent Džejms park" za vreme katoličkog Božića, bio je jedan od najboljih poslova za Njuku ove sezone.

6. Martin Edegor (Arsenal) - Sjajne partije bivšeg fudbalera Reala nažalost po navijače Arsenala nisu bile dovoljne da se "Tobdžije" plasiraju u Ligu šampiona naredne sezone, ali je Norvežanin pokazao svoj nesporni kvalitet i nametnuo se kao jedan od ključnih igrača u ekipi Mikela Artete. Sa njim bi mogla da počne neka nova, uspešnija era Arsenala.

5. Kristijano Ronaldo (Mančester junajted) - Možda i jedina svetla tačka u Mančester junajted ove sezone jeste povratak Kristijana Ronalda. Mnogi su u Portugalcu videli uzrok problema "Crvenih đavola", ali je jasno da bi bez Ronaldovih golova ekipa Ralfa Rangnika ostala i bez Lige Evrope. Novi menadžer Junajted Erik ten Hag već je izjavio da bez Ronalda "ne počinje" narednu sezonu.

4. Konor Galager (Kristal Palas) - Mladi vezista došao je u Palas na pozajmicu iz Čelsija i bio jedno od najvećih otkrovenja Premijer lige u ovoj sezoni. Sjajnim igrama kod Patrika Vijere, baš kao i njeogv saigrač Guehi, sazlužio je poziv selektora Engleske Gereta Sautgejta. Očekuje se njeov veliki povratak na "Stamford bridž" naredne sezone.

3. Krejg Dounson (Vest Hem) - Douson je odigrao veličanstvenu sezonu, nakon što je došao iz Votforda u Vest Hem. Iskusni štoper pokazao je svoju klasu u ekipi Dejvida Mojesa i bio jedan od najzaslužnijih za novi plasman u Evropu "Čekićara".

2. Luis Dijaz (Liverpul) - Mislili smo da ofanziva Liverpula sa Salahom, Maneom, Žotom i Fiminom ne može biti bolja, ali smo se grdno prevarili. Kolumbijac Luis Dijaz došao je zimus iz Porta i doneo novu dimenziju ekipi Jirgena Klopa. Iako ne govori Engleski, Dijaz se odlično "sporazumeo" sa klubom i navijačima i bio ključna figura u nekoliko velikih pobeda Liverpula, posebno je briljirao u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Viljareala i tako odveo svoj tim u veliko finale.

1. Kristijan Eriksen (Brentford) - Povratak danskog fudbalera u Premijer ligu mnogo je više od igre. Eriksen se "vratio iz mrtvih" posle zdravstvenih problema na Evropskom prvenstvu prošle godine, ali se čudesno oporavio i vratio u prepoznatljivu formu. Igrao je danski plejmejker sjajno za novog premijerligaša, vratio se u reprezentaciju i zaslužio interesovanje njegovog bivšeg kluba Totenhema.

U subotu se igra Finale Lige šampiona. Pariz i stadion "Franucska" biće poprište velikog spektakla, Real Madrid i Liverpul igraće za najvredniji evropski trofej. AdmiralBet je spremio sjajnu ponudu posvećenu ovom velikom meču. Naš predlog je utakmica sa dosta golova, kvota na 4+ je 2,88.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke