"Padremani" - Kompletan remont odbrane Barse za 12 miliona evra!

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.03.2022.
08:19
Izvor: Sportske.net

Majstorski posao.

Mundodeportivo
Mundodeportivo

Povezane vesti

Barselona je blizu da potpuno rekonstruiše tim, a najpre odbranu.

Juče smo preneli ekskluzivu Đerara Romera koji je otkrio da je Andreas Kristensen prvo pojačanje Barselone za narednu sezonu. Ovaj sjajni 25-godišnji štoper je odličan posao jer mu najbolje godine tek predstoje, a dolazi bez obeštećenja. On će potpisati ugovor na četiri godine.

Uz njega, očekuje se da po isteku ugovora, bez obeštećenja, stignu u Sezar Aspilikueta i Nusair Mazraui. Španac želi da se vrati u domovinu i ispuni želju svoje porodice, Barsa je idealna sredina za sve. Aspilikueta će dobiti ugovor 2+1. Mazrauija zastupa Mina Rajola i ovaj transfer Barsa vidi takođe kao idealan, jer Dani Alveš i Serhi Roberto najverovatnije odlaze po isteku ugovora na leto. 

Ipak, to nije sve, jer je Mundo Deportivo ovog jutra proširio priču i dodao svoju ekskluzivu.

Fernando Polo tvrdi da je Hose Gaja sada ipak dalje od potpisa novog ugovora sa Valensijom i da je ponovo opcija za Barsu. On ulazi u poslednju godinu ugovora, pa bi Valensija morala da ga pusti na popustu za samo 12 miliona evra, piše Mundo Deportivo.

Ključ drži, naravno, Mateu Alemani, neverovatni Barsin operativac koji završava sve poslove. On je juče lično bio u Londonu da zaključi ugovor sa sa Kristensenom, a sa Gajom ima odličan odnos još iz perioda kada je bio direktor Valensije. 

Ne treba zaboraviti da je Alemani letos bez obeštećenja doveo Depaja, Aguera i Erika Garsiju, zimus je prošao rešenje da i Obamejang stigne besplatno, a na njegovu ideju stigao je i Adama Traore, od kog niko nije očekivao takav uticaj na igru. 

Navijači Barsu su Alemaniju zbog svega dali nadimak "Padremani" (Padre = tata), aludirajući na to da je "tata svog zanata" i da uvek pronađe najbolje rešenje za svoj klub.

I za kraj, ako "Padremani" završi sva četiri transfera, tri besplatna i Gaju za 12 miliona, Barsina odbrana će na četiri pozicije izgledati ovako:

Mazraui/Aspilikueta, Arauho/Pike, Kristensen/Erik Garsija, Alba/Gaja.

Mnogo  bolje nego sa Robertom, Mingezom, Umtitijem i Lengleom u rotaciji, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke