Pepova tezga! Ovako će skupiti novac za dva pojačanja od 300 miliona!

Autor: Boris Jovanović
sreda 09.06.2021.
10:47
Izvor: Sportske.net

Gvardiolin ambiciozni plan...

Povezane vesti

Siti će kupovati, ali i prodavati.

Poznate su i dve jedine mete, jedna je Hari Kejn, druga Džek Griliš. I to je potvrđeno, samo za njih dvojicu je potrebno oko 300 miliona evra tako da siti makar trećinu mora da skupi od prodaja.

Kako stoje stvari na tom planu?

Ono što je sigurno je da će Bijelsa i Lids otkupiti Džeka Harisona za oko 17 miliona, ali to je kap u moru. Sporting takođe hoće dva mlada igrača, Pedra Pora koji je već debitovao za Španiju i bio na pozajmici u "Lavovima", ali i napadača Lukas Nmeču kome je Gvardiola pružio šansu sa klupe tri puta u PL. Cena ove dvojice fudbalera bi mogla da bude između 20 i 30 miliona evra, Pora procenjuju na dvadesetak miliona.

Nmeča je završio stažiranje kod Kompanija u Anderlehtu, dao je pobedonosni gol za Nemce protiv Portugala i svojoj zemlji doneo titulu prvaka Evrope za mlade. Želi ga HSV, gigant koji planira da se vrati u Bundesligu.

Takođe, Jangel Erera koji je bio odličan u Granadi je u izlogu, ali i naš Ivan Ilić posle odlične sezone u Veroni. Veruje se da Siti većinu ovih igrača planirao da pozajmi sa otkupom kroz razne faze, kao što je Harison blistao u Lidsu i sada će uneti novac u klupsku kasu. 

Novac bi trebalo da donese i Džejdon Sančo, od prodaje 15% ide "Građanima", pa ako iz Dortmunda stigne u komšijski Junajted za oko 90 miliona, to je desetak plusa za Gvardiolu.

Ali, na sve ovo biće, kako se priča prodat jedan standardni igrač. Laporte navodno ima ponudu Barselone, ali pitanje je koliko Katalonci imaju novca, prema informacijama iz Engleske, Siti će slušati ponude za Silvu, Mareza, pa čak i neku nepristojnu za Rahima Sterlinga, ali malo je verovatno da za njega ima kupaca.

Ne zaboravimo ni Gabrijela Žesusa, ali on bi mogao da bude deo sporazuma za Kejna. U svakom slučaju, supermarket u Sitiju kako bi se skupio novac i uz "dotaciju" iz Emirata napravio drim-tim sa Kejnom i Grilišom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke