Pet razloga zbog kojih su tri najveća kluba na svetu odustala od Džejdona Sanča?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 23.06.2020.
11:17
Izvor: Sportske.net

Čini se da od ovog transfera nema ništa i nije samo novac u pitanju...

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Džejdon Sančo je jedan od najtalentovanijih fudbalera na svetu, i u to niko ne sumnja. Ima 20 godina, odigrao je fantastičnu sezonu bez obzira na sve u Dortmundu, dao 20 golova i imao 20 asistencija.

Ima obećanje da će ga pustiti, ali je pandemija pokvarila sve, Dortmund je odbio u februaru ponudu Junajteda od 140 miliona evra, sada niko neće platiti ni 120, a priča se čak ni 100 miliona za Engleza.

Tada su Nemci računali da će Sančo eksplodirati na EP sa Engleskom da će se njegova cena približiti možda i Nejmarovom svetskom rekordu.

Ali, sada, kolo pre kraja Bundeslige, sve je verovatnije da će Sančo morati da se pomiri sa tim da ostaje još godinu.

Prema analizama u evropskim medijima, pet su razloga zbog čega su verovatno tri najveća kluba na svetu, Junajted, Real i Liverpula odustali od Engleza.

Prvi je cena, naravno, jer u ovom trenutku niko nije spreman da izdvoji toliki novac, gubitak vodećih klubova posle korone biće ogroman.

Drugi je čak i važniji, mnogi veruju da je Bundesliga dosta slabija od Primere ili PL, i žele da vide još najmanje sezonu kako će Sančo sazrevati, veruju da je prerano na njega stavljati takvu odgovornost cenom, setimo se šta se dogodilo Žoao Feliksu u Atletiku.

Treći je ponašanje fudbalera van terena. On je napravio dosta loših stvari, kašnjenja na treninge, kršenja pravila karantina, bio je i van tima, ali i na klupi, kao recimo prošlog vikenda. Skauti su izvestili o tome, pa je to i rizik.

baner 2


Četvrto je što Sančo dovodi u pitanje autoritet trenera. O tome se ranije pričalo, on jednostavno nema dobar odnos sa trenerima, izuzev selektora Sautgejta, ironično mnogi smatraju da je to zbog toga što se retko viđaju, i što je engleski selektor popustljiv i zna da nađe žicu mladom igraču. Recimo, Sančo nema neko mišljenje o Pepu, ne jer je otišao iz Sitija već jer veruje da Španac sebe stavlja u prvi plan umesto igrača.

I na kraju, Englez neće da ćuti. Naime, kazne i hlađenja ne menjaju ništa, svojeglav je, uvek spreman da kaže šta misli, što u najvećim klubovima nije vrlina. On će svaku odluku koja mu se ne sviđa okarakterisati kao glupost i to u Španiji i Engleskoj gde su mediji moćniji i jači u kreiranju javnog mnjenja nego u Nemačkoj može da bude ubitačno za klub, ali i samog igrača.

Baner


Ovo jasno ne znači da narednog leta, odnosno 2021. svi neće stati u red, ako ponovi ovu sezonu, ali je jasno da ogroman novac koji u njega treba uložiti nosi i dozu rizika i da svi čekaju da odraste, odnosno sazri, ne toliko igrački, koliko kada je ponašanje u pitanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Wednesday, 24.06.2020
05:23

MU ce dovesti Sancha cak pod tu cijenu da vise nikog ne dovodi

avatar
LEO-nid
Tuesday, 23.06.2020
14:19

Hahahahaha sve, sve al' mi nije jasna uloga skauta u današnje vreme... To da je Sančo bio na klupi, to su mogli da vide i na nekoj aplikaciji za rezultate. A i igru igrača, mislim... Bukvalno je danas svaka partija nekog igrača snimljena. Dovoljno im je da samo znaju da koriste internet.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 23.06.2020
11:59

Tri najveca kluba Haha

avatar
soru
Tuesday, 23.06.2020
11:27

sanco do kraja prelaznog roka u junajtedu...zivi bili pa videli

avatar
johnnyDepp
Tuesday, 23.06.2020
14:39

Ma ovi pisu gluposti...

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 23.06.2020
19:04

Pa hoce, samo vama ne smetaju ove stvari, mi pametni odustali i doveli za mnogo manje pare Zijaha, Vernera i sad idemo po Havertza.