Pojačanje i to kakvo! Spreman da "baci" 50 miliona evra samo da se dočepa Reala!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 25.07.2024.
10:06
Izvor: Sportske.net

Real i dalje traži štopera...

EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Povezane vesti

Pisali smo o Realovim planovima za odbranu posle odlaska Nača. Alaba je povređen, pa je sve spalo na tandem Ridiger-Militao, tu je i povratnik sa pozajmice Valjeho, ali na njega ozbiljno ne računaju. U nuždi bi Čuameni mogao da preuzme mesto štopera dok se ne oporavi Austrijanac. Alaba je operisan i neće moći da igra do novembra.

Planove je pokvario Junajted koji je "Merengesima" ispred nosa uzeo talentovanog Žoroa, sa druge strane, neke nuđene opcije nisu bile po volji Anćelotija.

Ono što se sada pojavilo je zaintrigiralo italijanskog stručnjaka.

Naime, Ajmerik Laporte je spreman da se odrekne velikog novca, ima ugovor sa Al Nasrom na još dve godine, zaradiće 50 miliona evra. On je, kako pišu španski mediji već poručio da ga ne zanima ni plata u Realu, svim silama želi u evropski fudbal. 

Baskijac je razočaran standardnom fudbala u Saudi Arabiji posle godinu dana, to nije ni krio, španski reprezentativac i bivši igrač Sitija posle osvajanja evropske titule sa "Crvenom furijom" ima nameru da igra mnogo jaču ligu od saudijske.

Dakle, on je spreman, a Real?

Problem su Saudijci koje novac ne zanima. Naime, Al-Nasr je platio 27 miliona evra "Građanima", ali ni da Real plati to obeštećenje, teško da će prihvatiti. Za njih je to pitanje ponosa, ljuti su na Laporta zbog intervjua u kome je izrazio razočaranje.

Ni Realu se ne plaća obeštećenje, iako bi momak rođen u Francuskoj bio veliko pojačanje za tim. Čekaće se kraj prelaznog roka, Laporteu može da ostane 50 miliona i lagani kraj karijere u Saudi Arabiji ili može da se vrati u Evropu i odigra nekoliko sezona na visoko nivou (tek mu je 30).

Što se tiče ostalih mesta u timu, sve je popunjeno, čeka se razvoj situacije oko Arde Gulera. Anćeloti ne želi da pusti Turčina na pozajmicu u Leverkuzen, a mladom fudbaleru je potrebno da igra standardno. 

Inače, Mendi je produžio ugovor pa definitivno otpada kupovina Alfonsa Dejvisa, Kanađanina iz Bajerna. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke