Poklonimo se Đoanu Laporti, upravo je završio PET pojačanja za manje od 10 miliona!

Autor: Milovan Longinov
utorak 25.05.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net

Veliki dan za Barselonu.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona prolazi kroz težak finansijski period, stoga je novi predsednik Đoan Laporta morao da improvizuje i da se pojača - besplatno.

To je upravo i uradio i to sa četvoricom igrača, jer je danas Fabricio Romano potvrdio da će u Barselonu doći - Serhio Aguero, Erik Garsija, Memfis Depaj i Žoržinjo Vajnaldum!

Od ranije se zna da su i Aguero i Garsija pristali na daleko manja primanja kako bi obukli dres Barselone, a danas je to učinio i Vajnaldum. Društvenim mrežama kruži fotografija njegovog agenta koji je danas bio u prostorima Barselone, a navodno je dogovoren ugovor do 2024. godine. 

Romano ističe da su ostali još samo neki detalji, da je Vajnaldum pristao na smanjenu platu i da će uskoro biti "here we go", odnosno - i definitivno završeno rečnikom transfer gurua.

Romano je podsetio da je Barsa poslala ponudu i Depaju, koji takođe želi na "Kamp nou" i očekuje se da takođe potpiše ugovor do 2024. godine. 

Aguero će potpisati do 2023, pošto je u finišu karijere, jedino će Erik Garsija dobiti dugoročni ugovor, sve do 2026. 

Koliko god zvučalo ovo nedovoljno za Barsin nivo, realnost je drugačija. Barsina kasa je prazna, a Laportino umeće pregovaranja nateralo je svu četvoricu da na kraju pristanu na znatno manja primanja.

Aguero će primati "samo" pet miliona evra godišnje, poređenja radi - Martin Brajtvajt ima oko 6,5. Garsiji je smanjio ugovor koji je prethodno dogovorio Hosep Marija Bartomeu, zbog čega su se pregovori i odužili.

I ono što je najvažnije, niti jedan od pomenute četvorice nije tražio niti dobio bonus za besplatan potpis, što je nepisano pravilo kod slobodnih igrača. 

Tu nije kraj, jer je istovremeno završeno i sve oko dolaska Emersona Rojala iz Betisa. Desni bek stiže na "Kamp nou" za devet miliona evra, po ranije postignutom dogovoru, jer su Barsa i Betis otkupili po 50% njegovog ugovora, uz plan da Brazilac ode najpre dve godine u klub iz Andaluzije, a da onda za cifru od 9 miliona dođe na "Kamp nou".

U prevodu - Laporta je našao zamenu za Serhija Roberta (Emerson), za Đerara Pikea (Erik Garsija), za Serhija Busketsa (Vajnaldum) i konačno doveo "devetku" koja je sigurno bolja od Martina Brajtvajta (Kun Aguero). I to sve za manje od 10 miliona evra.

Definitivno je na papiru maestralan posao. Čekamo da vidimo i teren.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Tuesday, 25.05.2021
18:43

Sta je ovde tacno NEDOVOLJNO za Barsin nivo? Depaj je bolji od pola navale koju Barsa ima, ukljucujuci i Grizmana. Garsija... Ok, nista posebno, ali je dete kluba i dolazi za Dz. Aguero je apsolutna klasa koliko god godina imao a Vajnaldum jedan od najboljih veznih igraca na planeti, covek koji je UNISTIO Barselonu u duelu. Kako je to ISPOD nivoa? Zato sto je dz? To je pametno poslovanje