Potvrđena još dva transfera, kako će "Rosoneri" izgledati ove sezone?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 15.08.2018.
19:23
Izvor: Sportske.net

Milan je doveo šest pojačanja, očekuju se još dva u narednim satima.

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Ekipa sa "San Sira" je doživela velike promene ovog leta, kineski biznismen Jonghong Li je prepustio klub investicionom fondu Eliot, koji je preuzeo vlasništvo.

Odmah su Amerikanci skinuli zabranu igranja u Evropi slavnom klubu, a za sportskog direktora postavili su Brazilca Leonarda, bivšeg igrača i trenera ovog kluba.

On je odmah doveo Gonzala Iguaina i Matiju Kaldaru iz Juventusa i najavio bolje dane za "Rosonere".

Pre pomenutog dvojca kao slobodni igrači su stigli Alen Halilović, Pepe Reina i Ivan Strinić.

Nakon dvojca iz Juventusa, angažovan je i Tijemu Bakajoko iz Čelsija, a danas je potvrđeno da će klub sa "San Sira" pojačati još dva fudbalera.

U pitanju su Samu Kastiljeho i Dijego Laksal.

Kastiljeho dolazi iz Viljareala, nastupa na poziciji levog krila i bez sumnje će biti veliko pojačanje. Karlos Baka će prema pisanju italijanskih medija otići u suprotnom smeru, zajedno sa 18 miliona evra.

Kastiljeho Castillejo

Što se tiče Laksala, on će prema poslednjim informacijama biti plaćen 18 miliona evra Đenovi, iako je na prvu bilo priče da će put "Grifona" biti poslat Bertolaći.

Dijego Laksal Diego Laxalt

Sa pomenuta dva pojačanja će "Rosoneri" okončati prelazni rok, a ovako bi mogla da izgleda postava ekipe Đenara Gatuza naredne sezone.

Milan

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

57 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar 7
Friday, 17.08.2018
15:20

Dobar prelazni rok,u skladu sa mogucnostima i raznoraznim zabranama.Odlicno je sto se klub otarasio velikog broja neupotrebljivih igraca,nadajmo se da ce se do veceras resiti barem jos 6-7.Sasvim je dovoljno imati takmicarsku ekipu od 22-23 igraca,narocito sto nema LS,nazalost.Milan sada ima takav profil tima da moze da bira izmedju nekoliko formacija kao i da se prilagodjava tokom samih utakmica.Jedna stvar koju nikako ne treba forsirati je guranje Chalkanoglua na krilo,on tu jednostavno nema sta da trazi,niti je brz,niti je narocito spretan u driblingu a svakako nema snage da izdrzi ritam napred nazad...njegovo mesto je centralna sredina bilo ofanzivno(kao Rui Kosta npr) ili nesto defanzivnije(pozicija nekadasnja Pirlova...).Nije ni Suso bas savrsen na krilu ali ajde,on se kako tako i snalazi...Gatuzo ce evidentno igrati sa jednim napadacem i to Iguainom kome ce podrska sa klupe biti Kutrone.Cini se i izvesna igra sa dva klasicna zadnja vezna Kesijem i Bakajokom kojima ce alternativa biti Bilja.Uopsteno mislim da ce formacija Milana dosta nalikovati formaciji Francuza sa proteklog svetskog prvenstva,dakle dva mlada,agilna stopera,bekovi koji igraju relativno visoko,potom jak blok u sredini,jedan spic(sidras) i dva tri srednjaka,lazna krila koji se da tako kazem "muvaju" naokolo(Suso,Bonaventura i sa klupe Laxalt,Castiljeho)...Dosta zavisi i od oporavka Kontija jer sa njim u timu(uz Rodrigeza ili Laxalta sa druge strane) moze da se igra opusteno 3-4-2-1 a ja mislim da bi tako bili najjaci i to u sastavu Donnaruma;Calabria(kao desni stoper,pre Musachia),Caldara,Romanjoli;Conti,Kessie,Bakajoko,Rodrigez;Susso,Bonaventura;Iguain.U svakom slucaju ocekujem Milan medju 4,slazem se sa konstatacijama da su ipak najveca pojacanja Leonardo I narocito Maldini zbog koga ce igraci dati 120%...Pozdrav

avatar
FamilyHangingOut \'11
Friday, 17.08.2018
23:23

Dao sam ti plus za ovo, ali, Bonaventura pre Calhanoglua, koja god da je formacija u pitanju? Moze i Rodrigez da igra (levog) stopera, a Laksalt da nam bude bek-krilo...

avatar
MottiYazata
Thursday, 16.08.2018
16:06

Realno, ove godine Liga Evrope nam ne sme dolaziti u pitanje. Imamo poprilicno dobar tim i mozemo da se nosimo sa svim konkurentima. Juventus i mladji "brat" su, nazalost, jaci od nas i tu ce se traziti sampion. One tamo, uz pametno poslovanje, idemo u Ligu Sampiona a one tamo da se opet borimo za skudeto. Samo da se ne zaletimo. Ja bih voleo da ove godine ne budemo posmatraci u svim takmicenjima, ali zelje su jedno a mogucnosti drugo... Za tri godine, uz pametno poslovanje, je realno da skinemo Juventus, ionako su predugo prvi.

avatar
Brazilero11
Thursday, 16.08.2018
05:01

Svidja mi se sto se Milan dobro pojacava, nadam se da ce se vratiti u vrh evropskog fudbala. Drugi klub po broju LS to svakako zasluzuje.

avatar
Anonymous Official
Thursday, 16.08.2018
03:24

Solidno ali nista vise od toga treba biti realan...samo je Higuain tu klasa ostalo sve solidno

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 16.08.2018
02:17

laksal je bek ne krilo,abate je izbor iza kontija i kalabrije nikako ispred,ide konti-kalabrija pa abate(ako ostane uopste u klubu),laksal je placen 3 miliona + 4 bonusa ako ispuni i lapadula(11),ocekuje se dolazak SMS koji potvrdjuje sve vise novinara...mislim da je jos samo obavezno da se dovede jos jedan napadac jer je 2 malo..jedva cekam da vidim kako ce sportske da reaguju kad SMS potpise za milan,jer svi znamo koliko njega velicaju a koliko milan ne vole

avatar
FamilyHangingOut \'11
Thursday, 16.08.2018
17:22

Laksalt je bek samo po potrebi, on je kroz citavu svoju karijeru bio levi vezni (levi vezni (krilo) kako u klasicnoj 4-4-2 tako i u 4-2-3-1, bek-krilo u 3-5-2), a uskakace i na beka, naravno...

avatar
Edin Salja
Thursday, 16.08.2018
01:49

Realno da me se pita Susa i Bonaventuru bih prodao odmah, znaju pocesto cuvati loptu kada treba ici naprijed, pa je napad sa jednim Silvom, pa i Kalinicem koji su zabijali daleko vise golova u klubovima u kojim su igrali u sezona prije nego u Milanu, te im je prosjek golova pao na razocaravajuci nivo upravo i zbog toga. Posto smo doveli igraca koji je jedan od najboljih napadaca sadasnjice Higuaina, koji zivi od toga da mu se lopta brze preda, takvi nam i trebaju krilni igraci koji ce gurnuti loptu prije nego driblati. Bojim se da ce Milan preci na zatvoreniju formaciju i sa dva defanzivna vezna, a to su Kesi i Bakajoko, a ispred njih onda idu Calhanoglu (lijevo), Bonaventura (iza napadaca), Suso (desno), a ispred njih Higuain kojeg treba silovati loptama. Ukoliko Milan ne bude imao brzu transformaciju prema naprijed, Higuainu bi moglo biti daleko teze u napadu, a prosjek golova bi mu mogao pasti. Nadam se da klub opet nece sebi priustiti taj luksuz da nam vezni red zabije vise golova nego napadaci i opet budemo imali jednu losu sezonu za pamcenje. Tim definitivno imamo boljim nego prosle godine.

avatar
RedDevil612989
Thursday, 16.08.2018
00:10

Drago mi je sto se Milan i Parma vracaju u normalu. Seria A nije ista bez njih. Ali Milan ne moze svake sezone dovoditi tolike igrace. Treba malo vremena da se igraci uigraju i da steknu osecaj zajednistva.

avatar
Curva Sud Milano
Wednesday, 15.08.2018
23:51

Sad se otarasiti Montoliva, Gabriel/A. Donaruma, Zapate, Abatea, Maurija i sacuvati novac. Zadovoljan sam prelaznim rokom i da vise nikog ne dovedemo, kako je pocelo leto sa kinezima dobro se zavrsilo. Ipak najvece pojacanje je povratak Maldinija pa i Leonarda u klub. Forza Milan!

avatar
Dodic Zdravko
Wednesday, 15.08.2018
21:50
avatar
scofield
Wednesday, 15.08.2018
20:56

Idemoooo ovo je vec ozbiljno nesto! Jos samo Sergej ajmooo

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 15.08.2018
21:23

..ovo ozbiljno?
Laxalt,Strinic,Halilovic ozbiljni igraci?

avatar
scofield
Friday, 17.08.2018
13:11

Ne razumes ti nista. Objasnicemo kad zgazimo mali inter. Ajde metlaa

avatar
FamilyHangingOut \'11
Thursday, 16.08.2018
17:20

Laksalt jeste, ova dvojica tu i tamo.

avatar
MottiYazata
Thursday, 16.08.2018
16:13

Strinica i Halilovica su doveli kineski ljudi kao slobodne igrace, a Laksalt je, budimo realni, sasvim solidno pojacanje za ove nase uslove i uz malo srece moze biti vise nego dobro. Malim koracima ka svetlijoj buducnosti. Ove godine ste sigurno jaci od nas, a onih tamo cemo se cerati kako valja i dolikuje jednom velikanu i njegovom mladjem bratu :)

avatar
damjan89
Wednesday, 15.08.2018
20:45

Ja mislim da nema srecnijih navijaca, nego Milaneza, poceli prelazni rok sa Strinicem i Halilovicem, pa Reina, a onda usledili Kaldara, Iguain, Kastiljeho, Laksalt, Bakajoko...Ovo je definitivno veoma jaka ekipa, ne samo za Italiju nego i za Evropu...Mogu oni do LS sledece sezone, nista jaci nije Napoli, Roma, Inter...Samo ako se sve kocke sloze

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 15.08.2018
21:35

Inter je sigurno jaci.

avatar
Navijač Juventusa
Wednesday, 15.08.2018
20:30

Kaldara i romanjoli narednih 15 godina maldini i nesta novog Milana :)

avatar
Grande Milan
Thursday, 16.08.2018
00:22

Kad bi ostali toliko. Tesko je to danas.

avatar
Ja opet Ja
Thursday, 16.08.2018
11:54

Kaldara isto Italijan?

avatar
razzorNo1
Wednesday, 15.08.2018
20:14

ovaj Kasteljeho je jako dobar igrac, jedina mana mu je duel al vrlo dobar dribler, brz i neugodan krilni igrac...Fino se Milanezi pojacavaju nadam se da ce uc u top 4 ove godine...Mozda bi trebali prodat Donarumu imaju Reinu i on je sigurno dosao da bude prvi golman tesko da je dosao iz prve postave Napolija da bi grijao klupu Donarumi

avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 16.08.2018
10:00

donaruma je kostur....nznm zasto se potencira stari igrac a golman koji je vec medju deset na svetu to tvrdim....ostavlja po strani???!

avatar
razzorNo1
Sunday, 19.08.2018
23:14

da vrijedi neke pare ovog ljeta bi dobio ponudu da ide, i da je otisla otisao bi, Milan mu je morao obecat ls koja nije izborena tako da je Donurama imao odrjesene ruke da ide, samo eto nece niko klinca koji ce zbog pritiska popustit i napravit gresku, ja sam naveo protiv Juventusa a bilo ih je mnogo vise...Samo stavar je u tome sto je mlad i ima vremena da napreduje

avatar
Boris Nedeljkovic
Saturday, 18.08.2018
16:24

ne mogu da razumem kako se golmanu ubrajaju samo greske...pa i tom karijusu...koji nije ovom ni do kolena! Donaruma mozda ne zasluzuje 6 mil. platu...ali msm da ce ih itekako zasluziti...prokockao je ajde...12 bodova...da kazemo 4 utakmice neka bude....koliko ih je doneo???! Ajmo malo realno ljudi....svi bi...ili ce svi kroz vrlo kratko vreme zeleti donarumu...ako Kepa vredi 70 vredi i on to tvrdim!!!

avatar
FamilyHangingOut \'11
Friday, 17.08.2018
23:24

Nema sanse da je Karijus bolji od Donarume, sa ostalim tvojim se slazem...

avatar
razzorNo1
Friday, 17.08.2018
16:07

bas jednog takvog ima Liverpul, sigurno znas ko je Karius, dosta nesiguran i navikan, vidjeli smo protiv juventusa tog mladica od 4 gola 3 su bile njegove glupe greske...Karuis je ipak bolji od Donarume on ostaje u Liverpulu iako ce bit rezerva a mladi Donaruma je ucijeniva Milan te trazio veliku paltu te bratu namjestio vecu platu te hoce u real te psg...zapamti Milan je veliki klub i nikad ne smije dozvolit da djeca kooju je Milan stvorio prave probleme

avatar
rossonero_t
Wednesday, 15.08.2018
20:10

Ova formacija nema veze sa vezom, kao prvo Abate je tek treci izbor za desnog beka, Laksalt nece igrati krilo, necemo igrati sa dva zadnja vezna vec sa jednim, Hakan ce na levo krilo itd itd...

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 15.08.2018
21:35

Bogami, Laksalt ce biti u kombinaciji i napred za levu stranu.

avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 16.08.2018
10:05

ovde bi trebalo spustiti krila...ostaviti dva zadnja vezna ...s tim sto bi liberalnije igrao bilja jer nznm ko je bolji na lopti....mada msm da sam prvo pomislio da cemo se vratiti na formaciju bez krila kad su spominjali sergeja...sad vidim da nema nista od toga....za nas bi bilo idealno da je npr dosao politano na centru i memfis...ali ok...danas svi igraju 4-3-3...sta mozes

avatar
maer33
Wednesday, 15.08.2018
19:53

Forza romaaa !!!!

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 15.08.2018
21:35
avatar
Forza RoSs0neri
Wednesday, 15.08.2018
19:51

Ja se i dalje nadam barem jos 1 igracu...jedan kreativac u veznom redu.

avatar
Savoa
Wednesday, 15.08.2018
19:48

Kastiljeho je fantastican igrac, dobar posao Milana.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 15.08.2018
19:37

1) Nije Laksal jer decko nije Francuz niti francuskog porekla, 2) Bertolaci je samo zelja nas koji ne zelimo da ga vidimo, mi njima zapravo dajemo sedam jer nam jos nisu (u)platili onih jedanaest (otkup bio obavezan) za Lapadulu, 3) Romanjoli i Bertolaci ne mogu da budu tu gde ste ih stavili, rec je o levonogim igracima, 4) ne mogu ni te brojeve igraci da nose svi sem Donarume, 5) Kastiljeho ce igrati desno, a ne levo, a tesko da ce on pocinjati ako ostane Suso, bojim se da ce levo cak jos uvek igrati Hakan, 6) ovde nedostaje jos taj jedan delic slagalice i mozaika, jedan na (A)MC.

avatar
RHawtin
Wednesday, 15.08.2018
21:07

Ne znam sto coveku lupate ovde minuse, sve je dobro rekao. Uostalom ako ne verujete malo izguglajte...

avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 16.08.2018
10:13

ovde je jedina boljka sto sam gore vec pisao to sto se ne vracamo na nasu romb formaciju bez krila s igracima koji su kompetentni da rasire i igraju krila!...kad su spominjali sergeja mislio sam da cse vracamo na to da je to ideja maldinija i leonarda i moram priznati na trenutak sam se nasmejao...pozitivno! Danas se igra ta 4-3-3 sto po meni ostavlja devetku veoma usamljenu pa se lopta lako iznosi...za nas bi idealan rok bio dovodjenje politana na centru i memfisa isto...uz sergeja koji ce nadam se zaigrati jednom za milan i doneti dubinu napred uz spica...tj bio bi taj all around veznjak...mada i ovakav tim ima lepe obrise! P.S znam da je ovaj u interu :D...ali eto primer onog sto su igrali nekad sedorf i gatuzo...to bi bila ta dva igraca

avatar
Wednesday, 15.08.2018
22:18

Њему реално многи лупају минусе по "дифолту", све и да напише најкоректнији коментар ! 😀

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 15.08.2018
21:34

U mom slucaju, mnogima vrlo cesto nije bitno sta sam napisao, dovoljno je samo da vide da sam ja autor i to je to, nista vise nije potrebno. Hvala na podrsci.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 15.08.2018
19:34

Veoma lep tim , slede bolji dani za Milan :))

avatar
Oldboy
Wednesday, 15.08.2018
19:34

Nije loše, s obzirom na finansije dobra pojačanja

avatar
RossoneroFT
Wednesday, 15.08.2018
20:03

O kakvim finansijama ti pričaš pa novi vlasnici mogu bez problema da isplate i Mesijevu klauzulu ali je problem u ffp.Videces kad u smiraj prelaznog roka dovedemo SMS-a a sledece sezone za LS uzimamo Dibalu

avatar
sve ok
Thursday, 16.08.2018
17:23

sta ce te uzeti Dibalu ???? Pa ovo je izjava godine U stilu Internacionaliste

avatar
Oldboy
Wednesday, 15.08.2018
22:03

A to da ćete da uzmete Dibalu, al budi malo realan

avatar
Oldboy
Wednesday, 15.08.2018
22:01

Pa o FFP u i pričam

avatar
juve_4ever
Wednesday, 15.08.2018
22:00

mnogo si optimistican za navijaca jednog ispodprosjecnog kluba u zadnjih 6-7godina...

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 15.08.2018
19:32

Kastiljeho bolje igra po desnoj strani al tesko da izbaci Susa iz postave. I Abatea trebaju da prodaju sto je pre moguce...

avatar
MottiYazata
Wednesday, 15.08.2018
20:03

Budimo realni, ko ce da kupi Abatea? Mi tih para nemamo da doplatimo da bi ga neko uzeo. Nesrecnik se trudi i bori, ali dzabe kad je retko vidjena rupa...

avatar
Grande Milan
Thursday, 16.08.2018
00:26

Al zato evo deset godina na Pes je munja sa nenormalnim korakom

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 15.08.2018
21:29

Ma uzeo bi ga neki od slabijih klubova,milionce i da ga posalju sa masnicom.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 15.08.2018
20:13

Brat moj, vidi se ko zna znanje:-D