Prespavao let za London, tri godine kasnije konačno stiže u PL!

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.06.2018.
17:43
Izvor: Sportske.net

Bio je svojevremeno na pragu Vest Hema, ali se transfer izjalovio, sada će konačno zaigrati na ostrvu.

BETA/AP Photo/Ricardo Mazalan
BETA/AP Photo/Ricardo Mazalan

Povezane vesti

Vulverhempton Vonderersi su odigrali sjajnu sezonu u drugom po rangu engleskom takmičenju, na kraju su u dominantnom maniru osvojili i trofej i zajedno sa Kardifom i Fulamom će naredne sezone igrati u Premijer ligi.

Ambicije kluba su velike, imaju odličnu saradnju sa jednim od najpoznatijih fudbalskih agenta na svetu, Žoržijem Mendešom i planiraju da naprave ekipu koja će imati daleko veći potencijal od pukog opstanka.

Prvo pojačanje je na vidiku, a to bi trebalo da bude napadač Benfike i reprezentativac Meksika Raul Himenez.

Ovaj 27-godišnji napadač je prvu epizodu u Evropi imao 2014. godine u dresu madridskog Atletika, ali se nije najbolje snašao u španskoj prestonici, trebalo je leta 2015. da pojača Vest Hem, "Čekićari" su sa "Jorgandžijama" dogovorili pozajmicu, ali je Himenez navodno prespavao let za London, da bi samo četiri dana kasnije potpisao petogodišnji ugovor sa Benfikom.

Do danas je u dresu "Orlova" upisao 120 nastupa u svim takmičenjima, postigao je 31 gol, a od 2013. godine je i član meksičke reprezentacije, za koju je na 63 nastupa upisao 13 golova.

U Vulvse dolazi na pozajmicu, koju će novopečeni Premijerligaš platiti čak pet miliona evra, a pritom će čitavu njegovu platu, od miliona evra godišnje, preuzeti na sebe.

Benfika je već angažovala zamene, stigli su Fakundo Ferejra i Nikolas Kastiljo, pa ne bi začudilo da Himenez za godinu dana bude i otkupljen od strane Vulvsa, naravno pod uslovom da izbore opstanak i da Meksikanac ostavi makar solidan utisak.

Himenez će igrati i na Mundijalu u Rusiji, očekuje se da će imati važnu ulogu u reprezentaciji, koja se nalazi u grupi F zajedno sa Nemačkom, Švedskom i Južnom Korejom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke