Prodati ili kupiti? Klop čeka, mogao bi sebi da "puca u nogu" kao Gvardiola prošle sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.09.2020.
10:53
Izvor: Sportske.net

Vreme prolazi, navijači nestrpljivi, klub ćuti. Liverpul posebno kratak na jednoj poziciji, ostaje dilema oko promene veznog reda...

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Jirgen Klop je do sada u prelaznom roku kupio samo Cimikasa iz Olimpijakosa koji je tek zamena za sjajnog Endija Robertsona. Navijači su nestrpljivi, mnogi smatraju da će se nedostatak pojačanja u uslovima kada Čelsi, verovatno i Siti i Junajted izdvajaju velike sume obiti o glavu klubu.

Ali, američki vlasnici ne žele da izdvoje sredstva zbog gubitaka, i dalje se priča o Tijagu Alkantari, ali on je rekao da nikada nije izjavio da će napustiti Bajern, ima još godinu ugovora.

Godinu ugovora ima i Vajnaldum koga želi Barselona, Liverpul je tražio oko 20 miliona evra za Holanđanina, Barsa neće platiti više od 13. Ako ode nekadašnji igrač Njukasla, onda bi Liverpul mogao da dovede Alkantaru.

Ali, imaju veći problem. Naime, mnogi smatraju da će nemački menadžer ponoviti grešku Pepa Gvardiole od prošle sezone. Naime, Liverpul ima problema sa štoperima, Lovren je prodat Zenitu, on je bio četvrti pik u rotaciji, ali Gomez i Matip imaju problema sa povredama. To bi Klopa moglo da ostavi bez partnera Van Dajku, pošto mladi igrači Sep van den Berg i Bili Kumetio još nisu spremni da preuzmu neke veće uloge.

baner

Gvardiola je oklevao na sličan način prošle sezone, posle odlaska Kompanija, pa je ostao sa Laporteom, kombinovao i grešio, sada kupuje dva štopera, već je stigao Ake, a na putu je i Kulibali.

Što se napadača tiče, tu neće biti promena jer nema novca, Salah, Firmino i ne baš zadovoljni Mane ostaju, Rajan Bruster i Origi će se boriti za mesto u rotaciji, a videćemo koliko može zimsko pojačanje Minamino u borbi za veću minutažu...

Klub je imao plan da proda nekoliko igrača iz drugog plana, ali tržište je takvo da nema ponuda za Šaćirija, Vilsona, niti Grujića, ili će ih prodati za manji novac od očekivanog ili će mlađe poslati na pozajmicu, a Švajcarac ostaje.

Klub su podsetimo, osim Lovrena, kao slobodni igrači napustili Klajn i Lalana, a najmanje još pet ili šest fudbalera iz rezervnog sastava ide na pozajmice. U pitanju su Velšanin Vudburn, poljski golman Grabara, Nigerijan Taivo Avoniju, Nejt Filips, a već su otišli Adam Luis i Morgan Bojes.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boginja iz Bergama
Sunday, 06.09.2020
21:53

Jel moze neki izvor koji prenosi da je Mane nezadovoljan osim radio podgirica.

avatar
_mladen_
Sunday, 06.09.2020
14:44

Pojacao bi tim Klop kad bi dobio novac, ovako krpi kako zna i ume. Umesto da se dovede Tijago, oni ce cekati da proda Vajnaldum i onda da ga kupe. Jednostavno su prodaj pa kupi klub, za Klopu skidam kapu kako je uspeo sve ovo da uradi, ali bojim se da ce trajati dok je on tu, kada ode, ne postoji trener koji moze ovo da radi. Bukvalno moras da pogodis 90% igraca koje kupis, sto je Klop radio. Njima ne fali mnogo igraca ali iste probleme vuku iz sezone u sezonu, a ti problemi ce ih sustici kad tad. Plus treba dobra klupa, da shvate u timu svi da nisu nezamenjivi, jer trio u napadu zna ma kakav mec odigrali igrace sledeci.

avatar
äxwell
Sunday, 06.09.2020
14:01

Malo je glupo porediti gubitak Kompanija i Lovrena. Kompani je bio gubitak u smislu lidera i glasa u svlacionici.
Na kraju krajeva moze uskociti Fabinjo na tu poziciju a tu je i ovaj mladi Francuz.
Po meni, najveci je problem ne dovesti Tijaga. On po meni donosi mogucnost promjene formacije i daje novu dimenziju u toj sredini. Sa njim bi dodali jednog opasnog kreativca u sredinu i rasteretili Trenta i Roberstona koji su glavni izvor kreativnosti do sada.

avatar
Barca4ever
Sunday, 06.09.2020
13:30

Jeste da ima super tim ali se uvek mora osveziti. Realno fali im stoper dok Fabinjo uvek moze pokriti tu desnu stranu u slučaju povrede Arnolda.

avatar
Red to the bone
Sunday, 06.09.2020
13:24

Zamena za Wajnalduma ako već ide je obavezna, a možda probati Harija Vilsona i Grujića uklopiti u tim... sad da li se kockati i u vatru baciti nekog klinca na mestu štopera ili kupovati ko će ga znati

avatar
äxwell
Sunday, 06.09.2020
14:04

Ta dvojica su odavno vec na transfer listi. Samo sto Lvp mnogo trazi za njih pa niko da uleti sa pravom ponudom.

avatar
Red to the bone
Monday, 07.09.2020
15:51

Znaš kako često neki igrač bude na listi, ostane u klubu silom prilika, dobije šansu i zasija. Možda budu dobri u rotaciji stasali su malo

avatar
Milos Ilic_fb1
Sunday, 06.09.2020
11:07

Rok se zavrsava za mesec dana. Sasvim dovoljno vremena da se dovede zamena za sva kriticna mesta.
Definitivno ocekujem jos jednos stopera, a veznjaka bas i ne.
Keita, Henderson, Ox, Vajnaldum, Grujic, Milner, Fabinjo, Dzouns... I da ode Gruja to je 7 igraca za 3 mesta. Vise nego dovoljno. Henderson i Fabinjo su sigurni a treci ce biti Keita jer je fantastican u poslednje vreme

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 06.09.2020
11:00

Konacno si naucio da je Robertson u pitanju, hvala k.