"Rakita" odlučio, ide za džabe!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.05.2020.
13:42
Izvor: Sportske.net

Kako je i sam rekao, "nije vreća krompira".

EPA-EFE/Lavandeira jr
EPA-EFE/Lavandeira jr

Povezane vesti

Ivan Rakitić i Barsa su u jako lošim odnosima, toliko lošim da katalonski klub na kraju neće zaraditi ništa od njegovog odlaska.

Njihov odnos je krenuo nizbrdo još 2018. godine kada je hrvatskom fudbaleru obećan novi ugovor i povišica.

Ipak, nove ponude nije bilo, Rakitić je ostao na četvorogodišnjem ugovoru iz 2017. godine.

Sve je kulminiralo ove sezone, kada Hrvat nije dobio priliku da igra kod Ernesta Valverdea, a situacija se nije drastično promenila ni kod Kikea Setijena.

Klub bi da ga proda ovog leta, ali sada Hrvat "tvrdi pazar".

Naime, on želi samo u Sevilju, iz koje je i došao na "Kamp Nou" i za to ima nekoliko razloga, tamo ima kuću,  žena mu je iz Sevilje, a jasno su i sportski razlozi, jer bi Rakitić u dresu "Rohiblankosa" ponovo bio jedan od najvažnijih igrača na terenu.

Problem je u tome što Andalužani nisu spremni da plate Barsi ništa ovog leta za njegov transfer.

"Sport" navodi da je Rakitić ipak rešen, izjavio je nedavno i da će "sam odlučivati o svojoj sudbini jer nije vreća krompira".

Baner live stream

Tako se kao rešenje nameće eventualni odlazak u jauaru, usred naredne sezone, ako ga Barsa pusti da ide bez obeštećenja, jer će Hrvat zahvaljujući Bosmanovom pravilu svakako imati pravo da pregovara sa drugim klubom od početka 2021. godine.

Podsetimo da je imao brojne ponude u prošlosti, hteo ga je PSŽ i poslao je ponudu na "Kamp Nou", sam fudbaler je odbio da se preseli u Pariz, stigla je potom i ponuda iz Torina teška 42 miliona evra, delovalo je da su Italijani blizu toga da ga dovedu, ali do realizacije transfera na kraju nije došlo, iz Barse tvrde zbog Rakitićeva želje da se po svaku cenu vrati u Sevilju.

Stigao je u redove Barselone Ivan Rakitić leta 2014. godine, a sa Kataloncima je osvojio četiri titule u Primeri, četiri trofeja u Kupu kralja, dva u Superkupu Španije, kao i "ušati" trofej Lige šampiona (2014/15), a nakon toga i UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Wednesday, 06.05.2020
22:36

Raketic je odpisan i on moze da radi sta hoce, ako se inati ili radi na svoju ruku, barca ce da ga otpise ko ste je otpisala turcina, Turana!

avatar
RocknRolla
Wednesday, 06.05.2020
18:48

Rakitic ce otici dzabe kad mu istekne ugovor,njemu klupa ne smeta a da bude deo trampe mu je ispod casti. Bravo Ivane, oderi ih do poslednjeg centa.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 06.05.2020
16:57

Sta lupetaju ovi stoovde pisu lazi i gluposti, kaze se da nije igrao kod Valveda, on je bio standardan kod njega i ako je uzasno slab igrac! Mnogi bolji su sedeli na klupi a on igrao, On je na izlasku iz barce i on nema neku visoku platu, barca ce to da izdrzi, kako je izdrzala i idpisala turcina Turama, tako ce i ovog da izdrzi i idpise! I kad je igrac od pisan i ne igra vise od godine njega nece niko posle! Taj njegov inat ce vise njega da kista nego barcu, barca ima igrace na pretek!

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 06.05.2020
14:29
avatar
Mirjevac
Wednesday, 06.05.2020
16:59

Zasto bravo, kad ce on sa tim svojim potezom da zakove karijeru i nece ga niko uzeti, kad te odpise maticni klub! Dobro mu ti misis!

avatar
Provokator
Wednesday, 06.05.2020
14:29

Iskreno , svaka mu cast na stavu i odlucnosti.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 06.05.2020
17:01

Ilardi je isto tako krenuo i gde je zavrsio, zavrsio da ga nece niko, jos je Ikardi klasa od igraca, a koji je ovaj igrac sa preko32 godine u dupetu! Zavrsava svoju karijeru sa ovom izjavom!

avatar
Mirjevac
Friday, 08.05.2020
01:47

Ko zeli Ikardijja, niko ga nece, zato sto je kod njega sve zapekljano, Raketica hoce vise klubova, problem je sto barca trazi onoliko koliko on vredi, a mnogi klubovi misle da ce posle ove krize da cene badnu zato i oklevaju! Ikardi ce da sedi na tribini i zaradjivace platu, posto Inter komplikuje oko njega, trazi procenat od njegove prodaje koji je navodno dogovoren sa PSZ, to su nekih 15 miliona, a skoro toliku platu ima Ikardi, tako da se interu ne isplati da ga ne proda!

avatar
Provokator
Thursday, 07.05.2020
11:41

Ikardija zeli pola Evrope ali ne mogu da ga plate. A Rakitic ima jos mnogo toga da pokaze i da fudbalu . Sve ono sto ga Barsa sad sprecava.