Real - Deset igrača i kredit za Mbapea, ovo su troškovi!

Autor: Boris Jovanović
utorak 26.01.2021.
13:55
Izvor: Sportske.net

Operacija se zahuktava, šta je sve Real uradio i šta tek treba da uradi...

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Real će prema procenama izgubiti oko 100 miliona evra zbog pandemije, ali klub ne odustaje od Kilijana Mbapea. On i dalje čeka, kako smo pisali, nije prelomio, pristao bi na manji novac nego što mu nudi PSŽ, ali je jasno da u ovom trenutku Real nema dovoljno para.

Procena je da bi Mbape, koji na leto ulazi u poslednju godinu ugovora koštao oko 100 miliona evra, mada PSŽ može i da ga pusti bez obeštećenja za godinu i po, odnosno zadrži ga protiv njegove volje u klubu do isteka ugovora.

Francuski izvori govore da će se to teško desiti, ako ne potpiše ugovor, najtalentovaniji igrač sveta je na prodaju. Real računa svaki evro, recimo Arsenal im je platio pozajmicu Odegarda dva miliona, plus će ga plaćati do kraja juna.

Klub je prodavao, Hakimi je otišao u Inter za 40 miliona, Reguljom za 30, Oskar za 15 u Sevilju, mada je Real zadržao četvrtinu od budućeg transfera. Kada se uračunju i manje prodaje, Havi Sančez Valjadolidu za tri miliona, Dani Gomez i De Frutos po 2.5 Levanteu, Soro Granadi takođe za 2.5 i pozajmica od 2.5 koliko je Viljareal potrošio na Kuba i nije mu pružio šansu, i Borhin odlazak u Romu za dva miliona (otkup je 20 ako se odluče da ga zadrže), Real je skupio od odlazaka 10 igrača 102 miliona evra.


Jović je ustupljen kako bi se sačuvao deo njegove plate, pa ne ulazi u ovu računicu, a sigurno je da će klub napustiti još par igrača, pre svih Isko, Marselo, ali i oni će teško uneti neki veći novac u kasu. Cilj je da se uz pomenuti novac, stvori i prostor za Mbapeovu platu jer su primanja fudbalera otišla u nebo.

Dakle, ako ode Ramos doći će Alaba, pa tu ne može puno da se uštedi, Modrić bi mogao da ode, Isko plus Marselo će stvoriti prostor, teško je verovati da bi Ajntraht mogao da otkupi Jovića, ali neko drugi hoće, ako nastavi da daje golove. Veliki problem je Bejlova plata, on će se vratiti, ima sezonu ugovora, sa tih 15 miliona neto, odnosno 30 bruto Real bi se oslobodio nevolje, ovako, moraće negde drugo da štede. Pisali smo da će od sledeće godine plaćati rate kredita od 575 miliona evra koji su uzeli za renoviranje Bernabeua, a neki plan za Mbapeovu platu bi bila nova pozajmica od 200 miliona. No, to je poslednje rešenje.

U svakom slučaju kako sada stvari stoje, za Mbapea će biti potrebno oko 100 miliona obeštećenja, i još oko 300 bruto za platu, i to je novac koji Madriđani u ovom trenutku nemaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke