Runda prva - Barsa čeka Mesija!

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.09.2020.
21:25
Izvor: Sportske.net

Prvi sastanak prošao je kasno večeras.

EPA-EFE/Manu Fernandez / POOL
EPA-EFE/Manu Fernandez / POOL

Povezane vesti

Kao što već pratite sa nama iz sata u sat, Horhe Mesi je danas doputovao iz Argentine kako bi pregovarao sa Barselonom o mogućem odlasku Lea Mesija.

Iščekivanje je trajalo satima, bukvalno nikakve informacije nisu procurile, do večernjih sati, kada je stiglo nekoliko šturih koje praktično već znamo:

- Sastanak  je trajao sat i po vremena
- Horhe Mesi je došao u društvu Mesijevog glavnog advokata, dok je Bartomeu bio u pratnji direktora Havijera Bordasa
- Horhe je želeo da pregovara oko mogućeg odlaska na prijateljski način, obrazložio je Mesijev faks, koji je zvanični dokument za raskid ugovora, Bartomeu je odgovorio kategorički "NE"
- Bartomeu je naglasio da je Mesi ključan i u novom projektu sa Kumanom, koji ga, kao i svi, čekaju na treninzima.
- Predsednik Barse je takođe uzvratio ponudom novog ugovora, koji je od ranije bio u planu, ali do sada je Mesi odbijao da sedne za sto sa Bartomeuom
- Cifre nisu poznate, zna se samo da je u pitanju novi, pojačani, dvogodišnji ugovor, do juna 2023. godine
- Mesi odbija da ostane u Barseloni, pregovori se nastavljaju u narednim danima.
- Nema ništa od onih bombastičnih kazni, koje su mediji iskoristili za klik više. Mesi će ostati po strani dok se situacija ne reši i neće trenirati sa ostatkom ekipe i uprava to razume, ali ne odustaje.

Mesi

U prevodu, prvi sastanak nije doneo ništa novo, barem prema onim informacijama koje su dostupne medijima i insajderima.

Bartomeu očigledno ne sme da dopusti da bude taj predsednik koji je dozvolio Leu Mesiju da ode posle 20 godina iz kluba i čini sve da ga zadrži.

S druge strane, čak i da u tome uspe, glavni utisak već danima koji vlada među onim realnim i upućenim navijačima i insajderima - Mesi, slomljenog srca i "ubijene" glave, sebe više ne vidi u Barsi i ne oseća se, po prvi put u svom životu, da tu i pripada.

To je najveći poraz Bartomeuove uprave i petogodišnjeg mandata, i to ne mogu promeniti nikakvi dalji pregovori...

No, pratićemo dalje, iz dana u dan, da ne kažemo iz sata u sat, ovo je tek početak dugih pregovora i verovatno najveće sapunice u istoriji fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Thursday, 03.09.2020
04:02

Iskreno onako ocekivao sam drukcojeg Kumana. Bilo mi je drago kad sam cuo da dolazi za trenera, sad mi nemogu reci krivo, ali imam isti onaj osjecaj ko kad je dolazio Valverde ili Setien. Ocekivao sam promjene u klubu, podmladjivanje ekipe itd itd. Podmladjivanje ekipe ne ide sa dovodjenjem 29-to godisnjacima. Dajes dzabe Suareza koji je bio medju najboljim igracima i dovodis 29 godina starog Depaya, umjesto 23 godisnjeg Van Deer Beka koji je extra igrac +jeftin ti ces dovesti opet 29 godisnjaka. Vidim i oinaj Garsija iz Sitija hoce u Barcu ne zbog Barce vec bjezi jer nece igrati pored novih Gvardiolinih 200-300 miliona ulozemih u odbranu. Pike ti ostaje, Busketc, Alba, Semedo ostaju.
Polako pocinjem da razumijem Messija. I dalje mislim da na pogresan nacin pokusava otici, a s druge strane sebi kazem da sam on i ja bi sve poslao u pm i otisao

avatar
Mirjevac
Wednesday, 02.09.2020
23:22

Bartomeo zna sta se sve dogovorilo izmedju Mesija i Cicija, obecano mu je da za pet godina dobije 700 miliona ako dobije da ode kao slobodan igrac, psto bi tada Citi te pare vratio za nepune dve sezone, na sponzorstvu, dresovima, na kopackama, carapama, majicama ma na sve sto mesi nosi je placeno i preplaceno i to ce sve da prodaju navijacima, ali Bartomeo i Barca nisu ludi da to dozvole, posto je sve to Barcino, cak je i igrac barcin jos godinu dana! Citi se dogovorio da tri godine odigra uu Citi u PL a da dve odigra u americi u klubu koji je u lancu Citija, tako da im se to nece desi ako barca ne dozvoli! Mesi zna dobro ako sad ne ode za te velike pare i ako mora da odsedi u barcijos godinu, on sledece godine sa 34 godine nece vredeti ni 30 milionna, zato i zuri da se to ostvarii! Vredece Mesi i vise od 30 miliona samo ako oostane u Barci, vredece i sa 36 i sa 37 vise od 3. miliona ali u barci i nigde drugde!

avatar
Maksimus
Wednesday, 02.09.2020
21:28

Brate mili kad bi mogli da ugase na svim portalima ovu spansku seriju, pa samo da objave ide ili ostaje. Ovo vise smara.