Sad je jasno, pet razloga zbog kojih će Mbape završiti u jednom od ova dva kluba!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 14.09.2020.
11:18
Izvor: Sportske.net

Kilijan Mbape je saopštio svoju odluku, šta se krije iza svega?

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Kilijan Mbape je navodno obavestio PSŽ da neće produžiti ugovor, p Parižani imaju dve opcije, da ga prodaju sledećeg leta, ili da puste da mu ugovor istekne 2022. i da ode kao slobodan igrač. Ovo prvo je verovatnije, Mbape smatra da niko neće platiti svetski rekord, ali bi PSŽ mogao da vrati uloženih 180 miliona evra u njega.

Dva kluba su u igri, Real Madrid koji je favorit i Liverpul za koji se priča da ima adute da ubedi Mbapea i da štedi na pojačanjima kako bi skupio novac za sledeće leto.

Ovo su pet razloga zbog kojih bi Mbape mogao da izabere jedan od ova dva kluba, odnosno motivi zbog kojih hoće da napusti Pariz.

1. Trener, jer Zidan mu je idol, a sa druge strane, Klop je neko ko bi mogao da ga svojim pristupom odvede na veći nivo. Oba stručnjaka imaju harizmu i znaju način da Mbapea učine boljim igračem.

2. Liga šampiona, jer Mbape je svestan da će teško ostvariti san, osvojiti "Zlatnu loptu", ako ne uzme titulu prvaka Evrope. I Real i Liverpul su sposobni da se bore za krunu, mada je PSŽ ove sezone stigao do finala. Francuz ipak ne vidi da će se to ponoviti...

3. Projekat, odnosno ozbiljnost, u Realu ga čeka kolonija Francuza, osećao bi se kod kuće, ali bi u Liverpulu bio prva zvezda, što nije u Parizu, nije mi tajna da Tuhel više veruje Nejmaru. Upravo projekti koji će biti okupljeni oko njega ga privlače.

Baner 13

4. Neuporedivo jača liga. Mbape smatra da mora da se dokaže u Primeri ili PL, Francusku je prerastao, atmosfera je mnogo bolja u jačim ligama, fudbalskija što nije za zanemarivanje.

5. Odsustvo imperativa, odnosno pritiska, ali ne onog da mora da igra dobro, to se podrazumeva. Naime, Mbape smatra da bi mu bilo lakše u većim klubovima koji su navikli da osvajaju trofeje i gde ne postoji jedna šansa u Evropi, niti sistem "sada ili nikada", što je slučaj u PSŽ koji je upravo ophrvan činjenicom da nije bio prvak Evrope. Mbape smatra da je sa te strane lakše igrati, odgovornost je velika, ali druga vrsta odgovornosti od nametnutog pritiska.

Šta će odlučiti videćemo, rekli smo, bliži je Realu, ali sa druge strane, Liverpul ima Klopa, ogromnu tradiciju, PL koja je ipak jača od Primere...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boginja iz Bergama
Monday, 14.09.2020
23:35

Ako bi ikog volio vidjet u dresu Liverpula i ako bi ijednog igraca od trojke mjenjao,mjenjao bi ga jedino sa Mbapeom, ali mi koji navijamo za Redse dobro znamo da od ovakvog i slicnom ovom transferu nema nikakve sanse...
5 razloga zasto ne
1. Ne zele da plate 30 miliona za Alkantaru kako ce platit za Mbapea 180
2. Klop nebi nikad platio igraca toliko novca
3. Uvijek ce timovi poput Liverpula ako daju te pare umjesto Mbapea dovest 3 4 druga igraca
4. Liverpul ce kupovat samo u slucaju nekog odlaska
5. Realno gledati sve jedno je Fudbal menadzer il master liga a drugo je pravi fudbal

avatar
zeks
Monday, 14.09.2020
14:54

Jeste da nemaju neke prevelike sanse ali bi Barsa morala bar da proba da ubedi Mbapea. Mesi ce otici,uprava se menja,Dembele i Grizman,mogucnost da bude prva zvezda,borba za LS i ZL.
Dosta dobrih argumenata,samo ako on zeli imao bi isto kao u Liverpulu ili Realu

avatar
Mak-Juventino
Monday, 14.09.2020
12:34

5 razloga ... u Madridu ...

avatar
Barca4ever
Monday, 14.09.2020
12:04

U PL bi njegova teknika i brzina vise dosla do izrazaja nego u Primeri. Sad ako Real planira da upari njega i Halanda u napadu onda nema zime za Real u narednih 10 godina, ako ne i vise.

avatar
xman
Monday, 14.09.2020
12:21

Te price da sa par igraca budes obezbijedjen narednih 5-10 godina su price za malu djecu. Pa eto i taj Real je dovodio galaktikose pa nisu trajali duze od 3 sezone. Ekipa se stalno mora osvezavati, to je dokazano nebrojeno puta

avatar
Barca4ever
Monday, 21.09.2020
22:09

Pa da ali ce biti nosioci dugo godina.Pogledaj koliko su Ronaldo i Benzema bili dugo u klubu i sta su Realu sve doneli. Menjali su se i bekovi i stoperi i vezni igraci ali su oni i dalje ostajali i oko njih se gradio tim.

avatar
Mirjevac
Monday, 14.09.2020
22:25

Sve je moguce, citao sam spanski Mundo Deportivo i spansku Marku u nijednoj ne pise da ce Mbape u Real ili u Liverpul! Dok u engleskom Nedeljnom Tajmsu pise da ce Mbape da ide u Barci i bice zamena Mesiju kad se on povuce ili ode! Tako je pisalo u tom Tajmsu, posto ovaj nas portal sve prepisuje iz spanskog Mundo Deportivo, posto je to barcin portal, ovi nasi iz njega izvade sto je lose pisano o realu, a dok Marka je portal iz Madrida i ovi nasi sve iz nje izvade sto lose pise za Barcu, i nas navijace pali sa tim prepisima, a da su oni nesto sami otkrili nisu nista bas, vec sve samo prepisuju!

avatar
Red blood
Monday, 14.09.2020
11:55

Jedno je sanjati,a drugo realno sagledavati stvari.
Liverpul jeste dao rekordnu sumu za defanzivca i golmana (a i to je bio novac od prodaja,odnosno najveci deo od Kutinjovog transfera),ali nikad nije doveo nekog ko je medju najboljim i najskupljim igracima sveta.
Jednostavno nisu toliko finansijski jaki.
Real i Barsa pre ovog kraha oko Mesija jesu.
Sto se tice Ostrva,to su Siti i eventualno Celzi i Junajted.
U sadasnjoj situaciji,izazvanoj blago receno kolapsom Barselone i Celzijevim pojacanjima na toj poziciji i trosenjem velikih suma novca,ostaju 3 kluba koji bi to mogli finansijski izdrzati.
2 Mancestera i Real.
A u stvarnosti..verovatno je Real jedina opcija.
Junajted,ako im propadne sa Sancom bi mozda i mogao da pokusa.
Siti,ne verujem ni da ce pokusati.
Mada,sa Arapima i Pepom,ako ostane,nikad se ne zna.

avatar
Mirjevac
Monday, 14.09.2020
15:55

Real je vecem kolapsu od Barce, Real je vise gubitaka postigo zbog korone od barce, real je kupio Azara za 160 milion, Jovica za 65 plus bonusi, Milita za 50 plus bonusi i ima jos neke mlade igrace koje je real kupio a od njih niko ne igra! Zato je real u ogromnoj krizi, real je kosarkasima i ostalim igracima i rukovodstvu smanjio plate za o 10%, sad su na red i fudbaleri! Barca je kupila tri skupa igraca ali oni su igrali za barcu, sad novi trener racuna na te igrace i na njih pravi igru tako da hlje barca u boljoj finansijskoj situaciji! Postoji mogucnost da ce Mbape da pre dodje u barcu nego u real i Liverpul! Juce je to pisao Engleski Nedeljni Tajms, to dam procitao na spanski Mundo Deportivo! Ovo da ce Mbape da ide u real ili u liverpul NE pise nigde osim sto ovi nasi to pisu a pni sve prepisuju iz spanskih medija!

avatar
GoHardV3
Thursday, 17.09.2020
01:12

Koliko ti zivis u nekom svom svetu hahahaha, maskota sportske net :D

avatar
Red blood
Monday, 14.09.2020
21:37

Mundo Deportivo.
Pametnom dosta 🤣😂
Ja ne pricam o Barsinoj finansijskoj krizi,vec u ponasanju prema Suarezu,o tome da Mesi ne zeli vise da bude tamo i tako dalje..
A o ovom tekstu o Mbapeu,Realu i Liverpulu pisu svi Britanski sportski sajtovi..
Tako da..bato..idi citaj Mundo Deportivo.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 14.09.2020
11:21

https://twitter.com/nocontextfooty/status/1265565066797240321?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1265565066797240321%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fsempremilan.com%2Fvideo-emerges-showing-psg-star-kylian-mbappe-wearing-ac-milan-shirt

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 14.09.2020
12:22

Milan bi morao da proda stadion i sve igrace kako bi mogao da ga dovede

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 14.09.2020
18:45

Milan nema stadion, pavijane.

avatar
Jean-Luc Picard
Monday, 14.09.2020
13:43

ma u milan ce on, svi to znamo xD