Siti spremio rekordnu svotu za štopera, Gvardiola bira između ove dvojice igrača!

Autor: Nikola Miloradović
petak 17.07.2020.
11:32
Izvor: Sportske.net

Jasno je da je odbrana najslabija tačka "Građana".

Foto: EPA-EFE/LYNNE CAMERON
Foto: EPA-EFE/LYNNE CAMERON

Povezane vesti

Liverpul je osvojio titulu u Premijer ligi u dominantnom maniru, ostavili su iza sebe Gvardiolin Siti pre svega zbog zategnute zadnje linije.

Van Dajk važi za jednog od najboljih štopera na svetu, Alison za jednog od najboljih golmana na planeti, pa je jasno da su oni pravili razliku u korist "Redsa", a upravo je to ono što nedostaje Gvardioli na "Etihadu", kvalitet u odbrani.

Prošlog leta nije dovedena zamena za Kompanija, Stouns je razočarao, Otamendi je sve slabiji, Laporte je imao problema sa povredama, pa smo na štoperskim mestima često gledali Fernandinja i Rodrija ove sezone.

Dobra vest je da se mladi Erik Garsija dobro pokazao i da će ozbiljno konkurisati za mesto u prvom timu naredne sezone, ali je izvesno da je "Građanima" potrebno makar jedno kvalitetno pojačanje u zadnjoj liniji.

Baner 3

Prema poslednjim informacijama iz engleske štampe, dva centralna defanzivca nalaze se na radaru kluba iz Mančestera, a zbog njihovih cena jasno je da čak i bogati Siti može da angažuje samo jednog.

Prvi je Kalidu Kulibali iz Napolija, sve češće se priča da bi mogao da napusti "San Paolo", pisalo se o interesovanju Pari sen Žermena, Liverpula i Mančester junajteda, a čini se da je sada Siti ozbiljno zagrizao za njegove usluge.

Kalidu Kulibali

Ipak, Aurelio De Laurentis ga neće tek tako prodati, procena je bila da će italijanski klub za njegove usluge tražiti oko 90 miliona evra, ali prema najnovijim informacijama Napoli bi mogao da proda Senegalca i za 20ak miliona manje.

To je svakako značajan pomak, ali je i dalje cena prilično visoka.

Druga opcija za Gvardiolu i "Građane" je štoper Sevilje Dijego Karlos.

Brazilac je skrenuo pažnju na sebe ove sezone, stigao je minulog leta u Andaluziju iz Nanta, još jedan sjajan posao sportskog direktora "Rohiblankosa" Monćija.

Sevilja ga je platila 15 miliona evra, ima otpusnu klauzulu od 76 miliona evra u ugovoru, a za njegove usluge ozbiljno je zainteresovan minhenski Bajern.

Sva je prilika da će nakon jedne sezone na "Sančes Pishuanu" promeniti sredinu, videćemo da li će završiti kod Hansija Flika u Minhenu ili kod Pepa Gvardiole u Mančesteru.

Sevilja Leganes Dijego Karlos

Videćemo za koga će se "Građani" odlučiti, jasno je da bi obojica predstavljali velika pojačanja za viceprvaka Engleske, ali je isto tako jasno da mogu da priušte sebi samo jednog od njih dvojice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rio48
Saturday, 18.07.2020
06:21

Opusteno, Pep...
Kada pomislis da je skupo samo se seti za koliko je Lester odrao Junajteda za polu-proizvod zvani Megvajer.
Kulibali od 70 miliona?! Kupuj i da pevas kako si prosao.

avatar
Gile sile pravi
Friday, 17.07.2020
13:01

Dobro je da mu Skrinjar nije vise opcija, Skrinjar mora da ostane U Interu i postane posle Handonovica novi Interov kapiten kluba

avatar
Amalainter
Friday, 17.07.2020
14:18

Sutra ce vec biti i on.. 😂U stvari juce je jos bio..
Ako neko ponudi 75-80 miliona treba ga dati,ima Inter kvalitet u odbrani i bez njega a sigurno bi za 25 miliona iskopali opet neko novo ime..

avatar
Maksimus
Friday, 17.07.2020
13:00

Mogu oni da priuste oba, ali se postuje ffp za koji ih napadaju, dok neki naredjaju po 3 igraca od 100 miliona

avatar
äxwell
Friday, 17.07.2020
15:07

Jel ti nas ubjedjujes u nesto ili sebe? xD

avatar
Man united
Friday, 17.07.2020
19:53

Да ли си ти то управо рекао да Сити поштује ФФП?