Solskjer izneo plan, 14 igrača leti do 2020. ovo su pojačanja i potpuno novi Junajted!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.05.2019.
08:46
Izvor: Sportske.net

Ole Gunar Solskjer zna šta mu je činiti i koji su prioriteti. Samo, da li će biti strpljenja?

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Ole Gunar Solskjer je izneo svoje planove bordu direktora i oni su više nego jasni. Norvežanin želi da se do kraja sledeće sezone oslobodi 14 igrača, neki će otići sada, neki narednog leta, ali generalno tek nekolicina fudbalera će ostati u klubu.

Veliko čišćenje je počelo, otišao je Erera, slobodni su Mata, Valensija, čeka se ponuda za Matea Darmijana, baš kao i ua Lukakua. Priča se da bi možda u paketu mogli da se presele u Inter, čime bi Junajted dobio novac i oslobodio platni fond.

Jedini centralni defanzivac koji zanima Solskjera je De Liht, odustao je od preskupog Kulibalija, kao i Mekgvajera, promenjen je i stav o Baiju, on će uz Džonsa i Smolina ostati u klubu.

Umesto štopera, meta je desni bek, Solskjer procenjuje da Dalo nije dovoljan, a do narednog leta, ako sada ne ode u MLS, klub će napustiti i veteran Jang.

Ko bi mogao da bude novi desni bek? Prva meta, ali i teška misija je Žoao Kanselo.

Džejms Vilson i Regan Pul, mladi igrači kojima je istekao ugovor su otpušteni, odnosno neće dobiti novi, Solskjer je kao stvar od velikog značaja istakao to da se reši status Aleksisa Sančeza, po cenu gubitka novca, odnosno da se nađe način da Čileanac ode iz kluba.

Pogba ostaje, to je sve jasnije, De Hea i dalje odbija da potpiše ugovor, sve zavisi od ponude PSŽ, moguće je da će Španac ostati još sezonu, a onda otići kao slobodan igrač.

Za Solskjera ovo nije prioritet, on baš kao i njegov prethodnik Murinjo smatra da je tim u nevolji, ako mu je golman ubedljivo najbolji igrač.

Kupljen je već Danijel Džejms od Svonsija, biće još pojačanja, ali Solskjer želi mlade igrače, po mogućstvu Britance, plan je da ima kompletno čistu situaciju i novi tim u leto 2020. Norvežanin se nada da bi u toj novoj ekipi bili i Džadon Sančo, Deklan Rajs, ali i Žoao Feliks iz Benfike, čija je cena 120 miliona evra...

Hoće li klub i navijači imati strpljenja, ostaje da vidimo..

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Gulic
Thursday, 30.05.2019
19:52

Ako mozemo de lihta da dovedemo to je najbolja opcija ali tesko onda moze manolas tu,na desnom beku Cancelo ili bisaka perfektna opcija,Pogbu ako mozemo da prodamo 150 mil bilo bi dobro za te pare kupimo mlade igrace Tielemansa i Aouara ili Nevesa iz Wolvesa desno krilo uraditi sveee da dovedemo Sanca englez je i mlad je,I nekako dybalu da dovedemo i to je tim za velike domete.

avatar
Zarko
Thursday, 30.05.2019
19:46

Zaha, Depaj i de Light!!!

avatar
Marko HM
Thursday, 30.05.2019
16:03

Ako hoćemo uspeh na duge staze, mora se imati strpljenja. Ja verujem u Solskjera.

avatar
Anonymous Official
Thursday, 30.05.2019
14:02

Drago mi je da Bailly ostaje ali mi nije drago sto ce ova dva panja Smalling i Jones ostati ali Englezi su pa samo zato. Bar ce se Younga rijesiti, Cancelo ili Bissaka za RB. Ne vjerujem da bi nam DDG napravio to da ode za dz. Rajs me uopste nije odusevio i nebi dao za njega vise od 30mil, dosta je boljih igraca od njega. Treba nam kvalitetan CMF kao zamjena za Herreru tipa Lo Celso,Soler,Tielemans,itd...
Žoao Feliks jeste talenat ali te cifre su ludost bolje je uloziti taj novac u Dybalu ili Coutinha koji su provjereni igraci.
Prodajemo Lukakua a ne dovodimo mu zamjenu to je besmisleno, Icardi ili Griezmann pa i Jovic se treba dovesti Rash ne moze biti jedina opcija u spicu. Ili da se dovede neki snazan spic sa iskustvom koji dobro igra glavom kao joker.

avatar
Wizard08
Thursday, 30.05.2019
12:34

Baji je odlican za kombinaciju sa de lihtom,ovaj lud ovaj pametan.wan bisaka bi bio idealan na desnom beku.po meni ndidi uz pogbu i recimo nevesa(mozda i buruna fernandesa,mada tu je mektominaj) bi grmelo .napred marsijal i rasford uz zijeha desno,i neko sa autoritetom da organizuje ovu ekipu.

avatar
Barbosa7
Thursday, 30.05.2019
12:19

Već su otišli Erera,Valensija i Mata. Treba da odu Li Grant,Roho,Darmian,Sančez možda Jang,Džons i Pereira. Tako da ima prostora za De Lihta,Van Bisaku,Sanča i Rajsa.

avatar
Devil born 1878
Thursday, 30.05.2019
10:48

U leto 2020, znaci nova sezona za zaborav, volim solskjera ali sumnjam u ovo, nije ovo vreme fergija da se gradi tim par godina, pogotovo klub koji ima toliko para da moze da dovede na svaku poziciju igraca vrednog 100m...sve je ovo mrsavo

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 30.05.2019
10:33

Ukratko , zeli United da opet bude - United ! Mladi igraci , ofanzivni fudbal , bez lordove u napadu , merak :D Nisam fan PL ni Uniteda , ali bi pustio TV specijalno samo zbog ovo

avatar
yboyka525
Thursday, 30.05.2019
10:07

Brat bratu, treba im jedno 400 milki naprave ozbiljniju ekipu. Desno krilo pod obavezno, Dibala izgleda kao dostupan, Sanco tu i tamo. Veznjake kreativce tipa Alkantara, Verati... Odbrana rak rana....

avatar
sasha mufc
Thursday, 30.05.2019
08:59

Britanci ce da ga spase... Nikakvi a precijenjeni... Primjer- lingard...

avatar
Gangula 2.0
Thursday, 30.05.2019
08:57

Брате, ако јунајтед буде стварно имао овакав састав који је горе наведен мислим да ће моћи да се боре за топ 3.Мада чини ми се да је ово превише добро да би било истиниито.

avatar
Jean-Luc Picard
Thursday, 30.05.2019
08:56

Evo nove liste! Ko bi rekao? Pa ce biti jos jedna za 5 dana, pa jos jedna.....