Šta posle Mbapeove odluke? Ovo su tri scenarija!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 22.07.2020.
09:19
Izvor: Sportske.net

Kilijan Mbape jasan, ali ostale su nedoumice. PSŽ ne može ništa, ovo su tri moguća raspleta.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Pari Sen Žermen čeka finale kupa, i to je deo priprema za nastavak Lige šampiona, stavljeni su u nezgodnu poziciju, pošto je za razliku od ostalih Liga petice, šampionat završen čim je pandemija počela.

Kilijan Mbape je u centru pažnje, nije odgovorio na poziv kluba da potpiše novi ugovor vreda 45 miliona evra po sezoni, postao bi najplaćeniji na svetu.

Ali, ono što je sigurno je njegova bliska budućnost.

Naime, Mbape je odbacio navode da čeka ponudu Reala ili Liverpula.

"Klub slavi 50 godina postojanje, ovo je četvrta godina projekta u kome sam ja deo i bez obzira na sve, i šta se bude dešavalo u prelaznom roku, ostajem naredne seuone. Probaćemo da osvojimo sve trofeje, spreman sam na maksimum", kaže Mbape.

On je dovede 2017. obeštećenje je posle godine pozajmice bilo 180 miliona evra, sada je najskuplji igrač na svetu, sigurno da ga bez 300 miliona PSŽ ne bi pustio. Ali, problem je njegov ugovor, ima još dve sezone, cena će mu pasti naredno leto, a Real je spreman da čeka i do 2022. kada Mbape bude slobodan.

PSŽ čini sve da ga ubedi da produži ugovor, čak se priča da su spremni da prodaju Nejmara, ako bi Barsa ubacila Dembelea u sporazum, on je Mbapeov prijatelj i sjajni su u tandemu.

Inače PSŽ je dobio Seltik u prijateljskom meču sa 4:0, Mbape je načeo Škote.

Francuska štampa tvrdi da postoje tri opcije.

Prva je da Mbape potpiše ugovor makar na još dve godine, sa klauzulom koju bi Real mogao da plati u nekoj od narednih sezona. On se nije odrekao sna da zaigra za Real, ali je još mlad i može da sačerka.

Druga je da nastavi ovako, da čeka naredno leto, stabilizaciju transfer prilika kada bi Perez mogao da uputi ponudu. Problem je što nema šanse da Real plati svetski rekord 2021. za igrača koji još ima ugovor 12 meseci.

baner 4

Treća je da PSŽ pusti da mu istekne ugovor, jednostavno, neće ga prodati ispod cene, on je zaštitno lice kluba, ne postoji ni način da ga pritisnu, pričalo se o tome da su iz Katara poručili da, ako recimo narednog leta Real proba da ga kupi za 100 miliona, taj novac im ne treba i jednostavno će ga držati u klubu do 2022.

Šta će se desiti videćemo, jedino je sigurno da u narednih 12 meseci Mbape ostaje u PSŽ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke