Svi detalji - Alaba pristao na duplo manju platu, ko sve sada mora da napusti Madrid?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 19.01.2021.
08:20
Izvor: Sportske.net

Posao je konačno završen!

Povezane vesti

David Alaba će biti prvo veliko pojačanje Real Madrida za sezonu 2021/22.

Ovu vest ekskluzivno je potvrdila Marka na svojoj naslovnici sa svim detaljima operacije. Real će na Alabu potrošiti nešto više od 80 miliona evra, ali to je bio jedini način da osigura potpis ovakvog jednog igrača kome ističe ugovor na leto.

Obeštećenja nema, ali će Real za 11 miliona evra Alabinu platu, platiti bruto 4x20 miliona do 2025. godine, a uz to ide i bonus za potpis i deo agentu Piniju Zahaviju.

Međutim, ako uzmemo u obzir tržište, Realovu potrebu za ovakvim igračem, ovo je strašan posao Florentina Pereza.

Ono što je dalje važno jeste - šta znači Alabin dolazak?

Da li će on igrati levog beka što mu je primarna pozicija kroz karijeru ili će igrati štopera što igra u Bajernu poslednje dve sezone, od kako je eksplodirao Alfonso Dejvis?

Perez je na ovaj način stvorio dodatni pritisak na Serhija Ramosa, jer se spekuliše da će Zinedin Zidan koristiti Austrijanca na obe pozicije.

Zanimljivo je to da su se detalji od 11 miliona evra Alabine plate, koja je za milion manja od Ramosove, pojavili baš u trenucima kada su pregovori sa kapitenom na tankom ledu.

Ovo je i neka vrsta pritiska na Ramosa i potencijalna poruka Pereza da u Realu niko nije iznad kluba.

Istovremeno stiže vest da će Marselo dobiti raskid ugovora godinu pre isteka ili da će mu biti dozvoljeno da ode za minimalno obeštećenje. U tom slučaju, kraj leve aut linije ostaju Ferlan Mendi i Alaba, što je zaista žestoka konkurencija.

Osim Marsela, takođe za minimalno obeštećenje, godinu pre isteka ugovora, otići će i Isko, na koga Zidan sve manje računa.

Uz njih, očekuje se da povratnici sa pozajmica - Bejl, Sebaljos, Jović i Brahim Dijaz, povećaju svoje tržišne vrednosti tokom sezone i da na leto takođe inkasiraju novac u kasu Madriđana.

Posle Alabe, sledeća meta je Kilijan Mbape, što će biti daleko teža operacija, pa je baš zbog toga Perezu i neophodan novac od prodaje otpisanih igrača... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke