Trougao, u njemu Mbape, ali postoji i "plan B" za Real i mnogo je realniji!

Autor: Boris Jovanović
subota 06.02.2021.
09:14
Izvor: Sportske.net

Šta će se desiti na leto? Koliko je novca potrebno i šta bi Real na kraju mogao da učini jer ništa od njih ne zavisi...

EPA-EFE/ANGEL DIAZ
EPA-EFE/ANGEL DIAZ

Povezane vesti

Real Madrid će čekati, ali nisu velike šanse da dovedu Kilijana Mbapera. Problem je što nemaju dovoljno novca i moraće da prodaju nekoliko igrača kako bi otvorili eventualno prostor za Francuza.

Uz to, ne mogu da pregovaraju sa fudbalerom, niti će načiniti bilo kakav korak bez znanja PSŽ. Oni su recimo javno demantovali pre 18 meseci bilo kakvu vezu sa Nejmarovim transferom, iako je otac slavnog fudbalera probao da ih uvuče u priču.

Razlog nisu samo dobri odnosi sa PSŽ već poslovni interesi pre svega, koje Florentino Perez ima sa državom Katarom.

To znači da će se Real uzdržati sve do trenutka kada im iz Dohe ne stigne signal da je Mbape na prodaju. A i onda će im biti potrebno vreme, jer moraju da skupe novac. Mbape je odluku odložio za leto, ili će produžiti ugovor ili je PSŽ na potezu, da ga proda ili eventualno pusti da mu istekne ugovor i izgubi ga bez novca, što je malo verovatno.

Ali, ako ga budu prodavali, suma će biti preko 100 miliona evra, što uz Mbapeovu platu čini ugovor koji je u ovom trenutku nemoguća misija za Real. Jer, moraće ne samo da nađu rešenje za Bejla koji ima godinu ugovora, već da se oslobode gomile igrača, i Zidanovih senatora, ali i promašaja u prelaznim rokovima.

U ovom trenutku to nije realno, videćemo šta će se desiti, ali postoji i druga kombinacija. Da "Najk" preko Lebrona Džejmsa koji je manjinski akcionar u Liverpulu, tačnije Fenvej Sportu vlasnicima Redsa, pogura Mbapeov transfer u Redse, što bi značilo da Muhamed Salah nema više mesta i da će mu biti udovoljeno želji da napusti klub.

Real bi bio logična opcija, njega bi mogli da priušte, pre svega jer mu je plata mnogo manja od Mbapeove.

Šta će od svega biti videćemo, jer u ovom trenutku kada je tržište uzdrmano i kada nema kraja pandemiji, bilo kakve velike sume za transfere su isključene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke