Tuhel bez milosti, kao i u Parizu! Metla, odlazi 13 igrača!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.05.2021.
09:23
Izvor: Sportske.net

Nemac će rasčistiti stvari ovog leta...

EPA-EFE/Peter Cziborra
EPA-EFE/Peter Cziborra

Povezane vesti

Tomas Tuhel ima naviku da rasčišćava stvari. Naravno to nije mogao da učini po dolasku u klub jer je tajming bio pogrešan, tačnije zamenio je Lamparda usred sezone, ali sada će sigurno uslediti čistka.

On je to već učinio u PSŽ kada je u leto 2018. godine iz PSŽ oterao nekoliko igrača, poput Pastorea, Jurija, Odsona Eduarda, Ikonea i Gonsala Guedeša, a u Londonu će te promene biti drastičnije. 

Naime, nemački trener koji danas protiv Aston Vile igra za ulazak u Ligu šampiona, a onda sledeće subote za "Klempavka" neće imati milosti.

Ne želi Kepu, kao ni Lampard, pa će najskuplji golman svih vremena verovatno otići na pozajmicu, ako ne mogu da ga prodaju. Od napadača Tami Ejbraham je potpuno potonuo od dolaska Tuhela, u kup finalu nije bio ni na klupi, a i dalje je postigao golova u sezoni koliko i Verner, računajući sva takmičenja. Ni Žiru neće ostati, sakupio je 30-tak utakmica, ali mu neće biti ponuđen novi ugovor i ima pregršt ponuda iz Italije kao i da ostane u PL. 

Jedan od dva leva beka, Markos Alonso ili Emerson Palmijeri će biti prodat jer je Čilvel prvi izbor, a odlazi i Kurt Zuma koji je izgubio mesto od Kristensena, tu su još Ridiger i Tijago Silva, kao i Aspilikueta koji može da igra trećeg štopera. Uz to, Tomori koji je na pozajmici u Milanu će biti otkupljen od strane Italijana i to za sumu od blizu 30 miliona evra. Ovo još nije gotovo, jer Milan večeras mora da overi plasman u Ligu šampiona.

Prodat je Viktor Moses, Konte ga je vratio u život, ali je kasnije odlazio na pozajmice, poslednju u moskovskom Spartaku koji se odlućio da ga otkupi za oko pet miliona evra. 

Neće biti mesta ni za Rosa Barklija koji je potonuo u Vili nakon dobre jeseni, pa će engleski reprezentativac verovatno na novu pozajmicu ili će biti prodat.

Klub ne želi ni Bakajoka ni Drinkvotera, prvi bi mogao da ostane u Napulju, iako klub nema opciju da ga otkupi, a Drinkvoter je beznadežan slučaj posle pozajmica u Barnliju i Vili, ima ugovor na još godinu dana, teško da će za njega uzeti neki novac. Takođe igrači koji su dugo na pozajmicama, Zapakosta, Baba Rahman, ali i Kenedi, Mijazga, Bačuaji se neće vratiti u klub. Zapakosta bi mogao da se skrasi u domovini, pominje se i prodaja Ikea Agba koga traži Votford kao pojačanje za PL, ali i Monako i Fulam koji je ispao u Čempionšip. 

Konor Galaher želi da ostane, iako ima ponude Lidsa i Njukasla, kao i Kristal Palasa. Hadson Odoi, Itan Apmadu i 18-godišnji desni bek Valentino Livramento bi mogli da budu iskorišćeni kao "kusur" u dovođenju nekog velikog pojačanja, recimo Kejna, mada je malo verovatno da će Livi prodati kapitena gradskom rivalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke