U Juventusu stvari poznate, hoće li šokirati Real?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 29.04.2019.
17:32
Izvor: Sportske.net

Klub već pakuje kontrukciju za narednu sezonu, sve je već odlučeno, sada sledi potera za igračem koga bi dočekalo kao heroja u Torinu.

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Maks Alegri će ostati u Juventusu. Iako su mnogi tvrdili da njegova nervoza i sukob sa Lele Adanijem potiče od toga što nije siguran ostanak na klupu, izvori iz Juventusa tvrde da mu pozicija nije ugrožena.

Naime, on će ostati i ako ne produži ugovor, iako bi to bilo prvi put u istoriji da Juve uđe u sezonu sa trenerom kome je to poslednja sezona ugovora.

Tačnije, desilo se jednom, 2014. godine kada je Konte ostao, ali je posle samo par dana priprema otišao iz kluba, a nasledio ga je Alegri.

Juventus i nema mnogo rešenja, čini se da Anjeli nije naklonjen povratku Kontea, a da je Gvardiola nemoguća misija. U Juventusu razmišljaju o bivšem treneru, Dešampu koji je klub vratio iz Serije B i otišao nakon nesporazuma sa bivšom upravom.

Dakle, nekih opcija nema, pa Alegri sigurno ostaje.

Prva meta Juventusa je Pol Pogba. Stvar oko odlaska u Real nije uopšte sigurna, klub je spreman da ga vrati u Torino, da parira ponudi Reala, i čak da pošalje Daglasa Koštu ili Dibalu kao deo sporazuma. Pogba bi postao najplaćeniji igrač tima posle Ronalda.

Cilj Alegrija je da pojača vezni red, dovede štopera i eventualno Kjezu iz Fiorentine, ne želi puno promena, samo igrače svetske klase. Nuđen im je Mendeš, Paratići ne smatra da bi to bilo rešenje, a sa druge strane ne postoji šansa ni da Iguain ostane ako ga Čelsi vrati sa pozajmice.

No, Juventus će pre nego što proda bilo koga, kupiti Pogbu, ako uspeju da ga ubede, a tek zatim svoditi račune jer im se žuri da Francuza ugrabe pre Reala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke