Van Galov tim iz snova?

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.06.2014.
23:01
Izvor: Sportske.net

Prelazni rok nije počeo, jasno je da će Junajted pod komandom novog trenera na generalku, a mete u prelaznom roku se menjaju. Priča se i dalje o sumi od oko 200 miliona funti. Ako uspe da realizuje želje, Van Galov Junajted će biti prilično moćan. Tako ba

Beta/AP Photo/Wong Maye-E
Beta/AP Photo/Wong Maye-E

Povezane vesti

Ono što je sigurno je da ne traže golmana, De Hea je izrastao u odličnog čuvara mreže, verovatno će preuzeti i gol Španije pa je neprikosnoven i u Junajtedu.

Kraj desne aut linije prvi izbor bi mogao da ostane Rafael koji se uklopio u sivilo Junajteda, ali je pre dve godine kod Ser Aleksa igrao odlično.

Najrealnija meta u štoperskoj liniji je Bruno Martins Indi, Portugalac koji igra za Holandiju i u nacionalnom timu ga je lansirao baš Van Gal. Fejenord nema ništa protiv da ga proda, a Indi može da igra i levog spoljnog igrača.

Drugi štoper bvi mogao da bude Mangala, koji izgleda neće u Siti, ali će Junajtedu biti potreban veliki novak da ubedi Porto. Francuski internacionalac je skautiran još dok je Ferguson bio na klupi.

Levo je Junajted blizu angažovanja Šoa iz Sautemptona, mada je ostao i Evra koji će se sa engleskim reprezentativcem boriti za mesto u timu.

Iz Baskije, tačnije Bilbao stiže Ander Herera, ako prođe medicinske preglede biće novi igrač Junajteda, on i Sami Kedira koji odlazi iz Reala bi mogli da čine tandem defanzivnih veznih igrača. Nemac je na prodaju, priča se da ga hoće i Čelsi, ali bi ponudom od 30 miliona evra Van Gal mogao da pobedi u toj trci.

I poslednje pojačanje i verovatno najteža meta bio bi Roben. On ima 30 godina, Bajern ne želi da ga pusti, mada bi uz neku veću ponudu verovatno popustili. Ipak, taj transfer nije izvestan bez obzira što Roben veruje Van Galu i želi da radi za njim.

Kao i golman, i napad se neće puno menjati, uz Matu koji bi mogao da igra iza špica i Runija na levoj strani, Van Persi je nedodirljiv.

Tih Van Galovih 11 bi izgledalo ovako:

De Hea,
Rafael (Džons), Mangala, Indi Martins, Evra (Šo)
Kedira, Herera,
Roben, Mata, Runi,
Van Persi.

Dakle, šest novih igrača za koje treba izdvojiti manje-više oko 200 miliona koje navodno Van Gal ima. Ovaj Junajted bi odmah mogao da se bori za titulu, ali treba uvek biti oprezan sa ovakvim najavama transfera engleskih medija koje ponekad više liče na igranje FM nego na realnost...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke