Zbog čega je Arsenal štedeo? Poznat odgovor, 200 miliona za trojicu igrača!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 03.02.2022.
10:05
Izvor: Sportske.net

Dokle će trajati poverenje u Artetu?

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Arsenal nije učinio ništa u prelaznom roku, neke mete poput Vlahovića su bile nerealne, ostali su bez Artura koga Juventus na kraju nije pustio, ali engleski mediji tvrde da su odlučili da sačuvaju novac za leto. Oslobodili su se Obamejanga, otići će i Lakazet, prave novi tim i procenjeno je da je ova sezona tranziciona, da nisu dovoljno dobri da se bore za top četiri.

Klub i dalje ima poverenja Artetu, vlasnik Sten Krenke je spreman da potroši 200 miliona evra na igrače narednog leta, a dominiraće pojačanja u napadu.

Prema tim informacijama, meta ostaje Kalvert-Luin iz Evertona, koga žele da upare sa Aleksanderom Isakom, fantastičnim Šveđaninom iz Sosijedada, procenjuje se da će njih dvojica formirati strašno partnetstvo u napadu.

To nije sve, u veznom redu meta je Ruben Neveš, Mendešov pulen iz Vulverhemptona koji je i dalje u "Vukovima" iako je prethodnih godina dovođen u vezu sa svim velikim engleskim klubovima. Njegova cena je oko 60 miliona, dok će pomenuti napadački duo koštati više od 130, Isak ima klauzulu od oko 85, ali će koštati verovatno manje, dok bi za Kalverta-Luina takođe trebalo izdvojiti oko 70 miliona. 

Prošlog leta Arteta je potrošio oko 180 miliona evra na Vajta, Odegarda, Ramsdejla, Tomijasua, Lokongu i Tavaresa koji će biti osnova novog tima. 

Naravno mesta nema za Beljerina i Majtland-Najsla koji su na pozajmicama, isti je slučaj sa Toreirom, na prodaju su Genduzi, Runarson, Mavropanos...

Što se Obamejanga tiče, priča se da je Arsenal platio Gaboncu oko 10 miliona da prihvati odlazak, a da će na njegovoj plati uštedeti oko 25 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke