Znate li koliko zarađuje Umtiti? Zato je i otpisan, spremne zamene, možda i dve!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 27.07.2020.
20:04
Izvor: Sportske.net

Kako je samo uspeo da prevari Barsu te 2018. godine...

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ne znamo koliko se sećate, pa ćemo vas podsetiti - Samjuel Umtiti je tokom sezone 2017/18 ucenjivao upravu Barse da dobije povećanje plate, jer je Mančester Junajted hteo da iskoristi priliku da aktivira njegovu zaista u tom trenutku smešnu klauzulu od 60 miliona evra.

Umtiti je u tom trenutku bio najbolji štoper Barselone, koleno mu je bilo zdravo, i uprava je pristala da mu poveća platu i produži ugovor.

Upravo je na to podsetio danas list As koji otkriva da Umtiti od tada godišnje zarađuje nenormalnih 12 miliona evra, a poređenja radi - Klemen Lengle samo TRI!

Lengle je prethodne dve sezone u potpunosti izbacio Umtitija iz prve postave, doduše, Francuz se sam eliminisao rizikujući da upropasti koleno radi odlaska na Mundijal u Rusiji, posle kog se sve oko njega srušilo.

Istina, postao je svetski prvak, ali je ugrozio svoju karijeru. Za njegovo koleno nema leka, Barsa želi da ga proda i zbog toga i zbog ogromen plate, što je danas i potvrđeno od strane više pouzdanih izvora.

Problem je u tome što Umtiti odbija da ode, baš zbog plate, zbog koje i niko neće da ga kupi, uz koleno i hronične povrede. Pominju se Lacio i Napoli iz Italije, te Everton i Vest Hem, ali teško da će neko moći da ga priušiti.

Baner 1

Ko ga menja ako ode?

Barsa je krenula u ofanzivu i ovog leta će dovesti štopera, jer Pike ima 33 godine, Lengle je jedini uz njega, i mladi Ronald Arauho, dok su Umtiti i Todibo na prodaju.

Barsa želi Erika Garsiju, koji je u Sitiju ušao u poslednju godinu ugovora. Pep po svaku cenu želi da ga zadrži, zato i nakon restarta Španac igra regularno, a klub radi na tome da mu produži ugovor. Garsija je na raskrsnici, zove ga njegova Barsa u kojoj je ponikao i prošao sve mlađe kategorije, ali je kao 16-godišnjak morao da ode, kao nekad Đerar Pike.

Katalonski mediji uveravaju da će Erik Garsija ponovo obući Barsin dres, ili ovog leta, ili na zimu, dok sa druge strane sa Ostrva pišu da će potpisati novi ugovor.

Drugi na listi je takođe štoper koga želi i Pep Gvardiola, kapiten Viljareala Pau Tores. On ima samo 23 godine, ove sezone je eksplodirao, postao jedan od kapitena, pošto je dete kluba sa Keramike.

Ipak, problem je u tome što je tokom sezone Pau Tores potpisao novi ugovor po kom je njegova otkupna klauzula 50 miliona evra, što Barsa u ovom trenutku nema da plati.

Inače, Toresa želi i Siti, tako da će ovog leta biti žestoka borba između Pepa i Barse kada su štoperi u pitanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mad Max
Tuesday, 28.07.2020
02:02

Умтити је Барселонин Бејл. Нисам знао да су му дали оволику повишицу, а да се Јунајтед преварио и купио га за 60 милиона, добио би новог Баија. Умтити нигде неће отићи, ако га и баце на клупу или трибине, таман ће се у потпуности опоравити до краја уговора и бити спреман за нови тим, где ће вероватно отићи бесплатно. Управа Барсе иде из једне у другу кардиналну грешку.

avatar
Jasminn
Tuesday, 28.07.2020
01:22

Sta ce im stoper? Treba kupiti Lautara, nobog Grizmana, jos jedno krilo itd itd sta ce im stoper imaju Pikea. (Sarkazam)

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Monday, 27.07.2020
20:37

Pa ako cemo realno Barsa nema niti jednog stopera svjetske klase a Real ima cak 2 ma da je Ramos vec u godinama ali tu je Varan koji je po meni daleko bolji od Lengleta