Zvanično je, Lazetić 22!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.01.2022.
16:17
Izvor: Sportske.net

''Rosoneri'' predstavili srpskog napadača.

Nikola Mitic/STARSPORT
Nikola Mitic/STARSPORT

Povezane vesti

Ono što je postalo jasno još pre nekoliko dana, ovog popodneva je i ozvaničeno - dosadašnji napadač Crvene zvezde Marko Lazetić od danas je i zvanično novi fudbaler Milana sa kojim je potpisao ugovor do juna 2026. godine.

Momak koji je pre pet dana postao punoletan u Milanu će nositi dres sa brojem 22, a plan je da se odmah bori za mesto u prvom timu, bez prethodnog ''kaljenja'' u Primaveri, odnosno u omladinskoj konkurenciji.

Mediji danas prenose da će Lazetić u Milanu zarađivati pola miliona evra godišnje , s tim da će m u zarada linearno rasti za po 50.000 svake godine. Takođe, u svakoj sezoni u kojoj bude odigrao više od osam utakmica dobijaće i dodatni bonus od još pola miliona evra.

Istovremeno, Zvezda će na ime obeštećenja inkasirati 4.5 miliona evra plus dodatne bonuse koji mogu da joj donesu još milion i po evra, u zavisnosti od toga kako se Lazetić bude snašao u svom novom klubu.

''Rođen u Beogradu, Srbija, 22. januara 2004. godine, Marko je prošao kroz mlade selekcije Crvene zvezde pre nego što je debitovao za prvi tim u novembru 2020. Potom je pozajmljen Grafičaru, za koga je postigao četiri gola u 14 nastupa. Po povratku u Crvenu zvezdu u leto 2021. godine, ove sezone je u 16 mečeva jednom zatresao mrežu'', navodi se u kratkom saopštenju na zvaničnom sajtu Milana.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke