Zvanično, Milan ima treće pojačanje, iz PL, Juve se odlučio za napadača. Riskantan potez?

Autor: Boris Jovanović
sreda 20.01.2021.
08:44
Izvor: Sportske.net

Lider sve jači, posle Meitea i Mandžukića, došao i štoper. Juventus izgleda odlučio, da li je ovo rešenje?

 EPA-EFE/KIMMO BRANDT
EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Povezane vesti

Treće pojačanje Milana ove sezone. Nakon Meitea i Mandžukića dogovoren je transfer Fikaja Tomorija iz Čelsija.

Naime, ovaj mladi štoper će u narednih par sati stići u Milano, gde bi trebalo da potpiše ugovor, odnosno pozajmicu sa Italijanima. Maldini ga je želeo još letos sada će dobiti priliku, a ako zadovolji otkup će biti 30 miliona.

Tako je Milan uspeo da se pojača u svom linijama tima, pa optimizam navijača raste.

Prvi su na tabeli čitave sezone, Pioli sada ima veći izbor igrača, čini se da je Juventus sklonjen sa puta, ostaje trka sa gradskim rivalom Interom.

Kad smo kod šampiona, oni su se izgleda odlučili i to za mladog napadača Šamaku. On je igrač Sasuola na pozajmici u Đenovi, izgleda da su u klubu odlučili da ne dovode rešenje za kratak period (Žiru je nemoguća misija) nego da odmah pruže šansu igraču za budućnost. Ali, pita se Sasuolo, naime, oni traže da otkup bude obavezan. U ovom slučaju radi se o 20 miliona koje bi na leto Juventus trebalo da plati za momka koji je prošao Rominu školu, pa bio u mladom timu PSV gde je čak debitovao za prvu ekipu, a daje golove i za mladu reprezentaciju.

U kupu je ove sezone dao četiri gola u dva meča, ali samo dva u šampionatu, no u Juventusu su uvereni da je 22-godišnji Rimljanin pravo rešenje. 

Đanluka Šamaka je prošle sezone u Askoliju dao desetak golova u Seriji B, sa omladincima Italije je bio vicešampion Evrope i igrao polufinale Mundijalita, odnosno SP za mlade...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke