Grci ne miruju!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.03.2015.
20:59
Izvor: Sportske.net

Taman kada je vlast u Grčkoj donela odluku da se lopta ponovo zakotrlja na superligaškim terenima dogodili su se novi sukobi u revanšu četvrtfinala kup takmičenja u duelu AEK-a i Olimpijakosa.

sport24.gr
sport24.gr

Povezane vesti

Ukoliko se pogleda istorijat huliganskih ispada na stadionima širom Evrope lako se može doći do zaključka da Grčka ima najvećih problema sa vandalima koji dolaze na sportske manifestacije.

Nedavno je zbog učestalih divljanja navijača koja su kulminirala u duelu Panatinaikosa i Olimpijakosa doneta odluka o suspenziji Superlige na neodređeno vreme, a onda je vlast u Grčkoj dozvolila da se utakmice igraju ali bez prisustva navijača.

Takva odluka nije važila za Kup takmičenje što su huligani brže bolje iskoristili da naprave nerede u Atini.

U sredu uveče na programu je bio revanš susret četvrtfinala između AEK-a i Olimpijakosa a utakmica je prekinuta u poslednjim minutima zbog nereda koje su napravili domaći navijači.

Grcka
Foto: sport24.gr

Igrao se 89. minut kada je Jara doveo Olimpijakos u vođstvo što je bio znak da počnu vandalizmi. Nerešen rezultat 0:0 vodio je AEK u polufinale a pogodak koji je Jara postigao značio je eliminaciju za drugoligaša iz Atine.

Navijači AEK-a su odmah nakon vodećeg gola Olimpijakosa počeli da utrčavaju na teren, bacaju pirotehnička sredstva na atletsku stazu, a sudija je nakon reakcije policije rešio da prekine utakmicu.

Timovi su se povukli sa terena, kasnije je donesena odluka da se utakmica bude okončana prekidom što je Olimpijakosu donelo plasman u polufinale Kupa.

Ne propustite