Ludnica u Mostaru, vratio se Velež!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.05.2019.
13:57
Izvor: Sportske.net

Kadrovi sa ulica Mostara svedoče kakva euforija vlada među navijačima Veleža zbog povrtaka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

fkvelez.ba
fkvelez.ba

Povezane vesti

Nakon tri sezone provedene u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine mostarski Velež zborio se za povratak u najviši rang takmičenja što je izazvalo veliku euforiju među pristalicama kluba koji je svojevremeno igrao četvrtfinale Kupa UEFA.

Velež je u pretposlednjem kolu Prve lige Federacije BiH savladao Bosnu Visoko kao gost (2:0) tako da je kolo pre kraja zadržao četiri boda prednosti u odnosu na Olimpik iz Sarajeva i tako obezbedio plsman u Premijer ligu.

Takav epilog doveo je do masovnog okupljanja "Rođenih", najvatrenijih pristalica Veleža, na ulicama Mostara, pa je igračima pri povratku iz Visokog priređen spektakularan doček.

Mostarsko naselje Zalik pretvorilo se prethodne večeri u navijački kop koji je pesmom i bakljama pozdravljao povratak Veleža u BiH elitu posle tri sezone.

Povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine obezbedio je i banjalučki Borac, tako da kolege iz komšiluka več pišu o tome kako bi naredna sezona mogla da bude najzanimljivija od raspada SFRJ.

Naredne sezone u Premijer ligi će igrati Sarajevo, Željezničar, Velež, Borac (Banjaluka), Čelik (Zenica), Sloboda (Tuzla), Zrinjski i Široki Brijeg, a to je u datom momentu, ali i sa istorijske tačke gledišta, najbolje što fudbal u Bosni i Hercegovini ima.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Monday, 27.05.2019
08:23

Borac je i lani na terenu osigurao PL, ali neke druge stvari su presudile..