Navijači Sitija će zviždati himni Lige šampiona

Autor: Beta Beta
utorak 04.11.2014.
22:54
Izvor: Beta

Navijačka grupa Mančester Sitija zatražila je od ostalih navijača koji će na stadionu gledati sutrašnju fudbalsku utakmicu protiv CSKA Moskve, da okrenu ledja i žvižde himni Lige šampiona.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Navijačka grupa Mančester Sitija zatražila je od ostalih navijača koji će na stadionu gledati sutrašnju fudbalsku utakmicu protiv CSKA Moskve, da okrenu ledja i žvižde himni Lige šampiona.

Fudbaleri Mančester sitija sutra od 20.45 na svom stadionu igraju protiv CSKA iz Moskve, utakmicu četvrtog kola Grupe E u Ligi šampiona.

Kako su danas preneli britanski mediji, "Grupa 1984" zatražila je od navijača na stadionu Itihad da sutra okrenu ledja i zvižde himni Lige šampiona jer ih Evropska fudbalska unija (Uefa) "loše tretira".

Navijači Sitija su nezadovoljni jer nisu uživo mogli da gledaju utakmicu u Moskvi, u prošlom kolu, zbog suspenzije stadiona CSKA. Uefa je kaznila ruski klub zbog rasističkog ponašanja navijača.

Engleski navijači su pre objavljivanja kazne već napravili plan putovanja za utakmicu koja je odigrana 21. oktobra u Moskvi. Njima je bio zabranjen ulaz na stadion, a ljuti su jer je na tribinama ipak bilo oko 300 navijača ruskog tima, koji su ušli na novinarske akreditacije ili sponzorske ulaznice.

Uefa je tada saopštila da nisu prekršena njena pravila, ali "Grupa 1894" nije zadovoljna tim objašnjenjem, pogotovo jer im troškovi puta neće biti nadoknadjeni.

"Mnogi navijači Sitija su otputovali u Moskvu. Potrošili su mnogo novca na avionske karte, vize i smeštaj i nisu ih pustili na stadion, a onda smo vodeli da je utakmicu gledalo nekoliko stotina ruskih navijača. Mislimo da nemamo dobar tretman kod Uefe", navodi se u saopštenju navijačke grupe Mančester Sitija.

"Mislimo da Uefu zanimaju samo spoznorstva i novac, a ne navijači. Za sutrašnju utakmicu podržavamo ideju da navijači Sitija okrenu ledja i žvižde himni Lige šampiona", dodaje se u saopštenju.

Tu ideju podržali su navijači Bajerna iz Minhena, koji su bili u istoj situaciji u septrembru, kada je duel sa CSKA igran bez publike. Takav protest biće iskazan na utakmici Sitija i Bajerna krajem meseca.

Ne propustite