EP - Srbija ulazi u šampionski ritam, savladani i Rusi za četvrtfinale

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.07.2018.
19:43
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije upisala i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Barseloni, pobedu koja je izvesno vodi direktno u četvrtfinale.

BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO
BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO

Povezane vesti

Posle startnih 11:5 protiv Rumunije, reprezentacija Srbije danas je u drugom kolu Grupe D savladala i selekciju Rusije, rezultatom 11:9 i tako se izdvojila na prvom mestu u grupi.

S obzirom da će nam rival za dva dana biti poslednjeplasirana Slovačka, jasno je da su naši reprezentativci obavili glavni deo posla oko direktnog plasmana u četvrtfinale, što donosi prvo mesto u grupi.

Rusi su tokom prve dve četvrtine pružali odličan otpor našem timu, na polovini utakmice rezultat je bio 6:5 za Srbiju, ali onda sledi ključni deo meča, tri uzastopna pogotka ''Delfina'' za ubedljivih 9:5, posle čega nije bilo povratka za Ruse.

Doduše, oni su do kraja meča uspeli da prepolove taj zaostatak, ali ne i nešto više od toga, pobeda reprezentacije Srbije nijednog trenutka nije biola dovedena u pitanje.

Najefikasniji u našem timu bili su Andrija Prlainović, Filip Filipović i Dušan Mandić sa po dva gola, dok su se jednom u listu strelaca upisali Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Ranije danas, Rumunija je u Grupi D savladala Slovačku sa 9:5, pa tabela posle drugog kola izgleda ovako:

Srbija 2-0
Rusija 1-1
Rumunija 1-1
Slovačka 0-2.

Ne propustite