Finale za pamćenje, Mađarska na penale do titule prvaka Evrope!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.01.2020.
20:31
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivije nije moglo.

EPA-EFE/ZSOLT SZIGETVARY
EPA-EFE/ZSOLT SZIGETVARY

Povezane vesti

Završeno je i Evropsko prvenstvo u vaterpolu.

Posle četiri uzastopne titule reprezentacije Srbije, sada je došlo do smene na vrhu, a novi šampion je selekcija Mađarske.

Domaćin Evropskog prvenstva večeras je u Budimpešti savladao Španiju u dramatičnom finalu, tek posle penal-serije, ukupnim rezultatom 14:13. U regularnom toku meča rezultat je bio 9:9.

Španija je bolje započela meč, dobila je prvu četvrtinu sa 3:1, ali Mađarska uzvraća''sa kamatom'' u drugom kvartalu i okreće rezultat na 4:3 u skoju korist.

Do kraja se igralo gol za gol,ni jedni ni drugi nisu uspeli da steknu prednost veću od jednog gola razlike, pa je možda i najpravednije bilo da odluka o pobedniku padne u penal-seriji.

Tamo je presudio promašaj Granadosa u petoj seriji i slavlje Mađara je u tom trenutku moglo da počne.

Varga, Zalanki i Manerc su sa po dva gola bili najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Špance je predvodio Munariz sa tri gola.

Bronzu je osvojila selekcija Crne Gore, koja je ranije danas, u takođe dramatičnoj borbi, savladala Hrvatsku sa 10:9, posle velikog preokreta.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
2012/2013-2019/2020
Sunday, 26.01.2020
21:47

Portugal (Francuska) - Slovenija (Spanija) - Spanija (Danska) - Srbija (Poljska) - Madjarska (Italija). Bas im se ne da uzmu EP u vaterpolu.