Gojković: ''Srbija je favorit u finalu!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 21.01.2016.
22:30
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković rekao je večeras da je igra u odbrani njegove selekcije ključ pobede nad Madjarskom i dodao da je u finalu Srbija favorit, ali i da njegova selekcija ima svoje šanse.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

"Odigrali smo jako dobru odbranu od početka do kraja i to je ključ pobede. Svi igrači su dali svoj maksimum, iako je bilo jako teško oporaviti ih od utakmice pre dva dana. Na kraju je pobedilo srce. Nemam šta da zamerim igračima", rekao je Gojković.

Crna Gora je večeras sa 8:5 savladala Mađarsku u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradskoj areni, a u finalu će se sastati sa Srbijom.

"Srbija je pokazala veliki kvalitet do sada. Samopouzdanje im je na vrhunskom nivou, jer su osvojili četiri, pet takmičenja u nizu. Videli smo kako su završili polufinalnu utakmicu protiv Grčke... Nećemo da se predamo, jer i mi imamo neke stvari koje možemo da uradimo protiv njih, ali moramo biti iznad maksimuma, jer objektivno oni jesu favoriti", rekao je Gojković.

Vaterpolista Crne Gore Mladjan Janović ocenio je da su dve najbolje selekcije na prvenstvu zasluženo u finalu.

"Danas smo odigrali vrhunski. Siguran sam da smo mi i Srbija dve najbolje ekipe i da smo zasluženo u finalu. Biće puna arena, fenomenalna atmosfera i prelepa utakmica. Bilo kakvo drugo finale ne bi opravdalo očekivanja. Srećan sam i zbog plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro... Nećemo ići na kvalfikacije u Trst, jer smo ovde obavili mnogo toga", rekao je Janović.

Finalna utakmica Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Crne Gore igraće se u subotu od 17.45 u Areni.

Ne propustite