Još mesec dana do velikog spektakla!

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.12.2015.
18:07
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da će igranje pred domaćom publikom na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu biti dodatni motiv za njegovu ekipu da bude najbolja na turniru.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se od 10. do 23. januara 2016. godine u Beogradskoj areni. To će biti do sada najveće Evropsko prvenstvo, sa 16 muških i 12 ženskih reprezentacija.

Postavka bazena u Areni počeće 27. decembra i trajaće do 4. januara, navodi se u saopštenju organizatora.

"Igranje pred domaćom publikom može da donese pritisak, a mi ćemo to shvatiti samo kao dodatnu motivaciju da budemo najbolji. Zato nam je važno da igrači u bazenu imaju maksimalnu podršku.

Želimo da približimo vaterpolo svim građanima, da vide šta ih očekuje i na koji način mogu da uživaju, bodre igrače i radujuj se zajedno sa njima. Neka to bude timska igra u bazenu i van njega",
rekao je Savić.

Organizacioni komitet Evropskog prvenstva u vaterpolu će u najavi takmičenja prirediti razne promotivne aktivnosti.

"Beograd će još jednom imati priliku da se pokaže kao dobar domaćin velikog takmičenja. U godini u kojoj se održavaju Olimpijske igre biće to veoma izazovno i zahtevno, ali siguran sam da ćemo sa 3.000 ljudi koji će učestvovati u organizaciji i sa 400 volontera uspeti u svemu što želimo", rekao je predsednik Organizacionog komiteta EP u vaterpolu Darko Udovičić.

"Tokom 14 dana odigraće se 100 utakmica u muškoj i ženskoj kategoriji, a najvažnije je što će građani na delu moći da vide i naše najbolje vaterpoliste", dodao je on.
 
Aktuelni svetski prvaci i šampioni Svetske lige će se do kraja decembra i tokom januara družiti sa najmlađim navijačima i u tržnom centru Ušće.

Ne propustite