Naši vaterpolisti složni: "Maksimalno na Mađare, čak i kad su oslabljeni!"

Autor: Beta Beta
nedelja 22.07.2018.
20:41
Izvor: Beta

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je danas da će njegova ekipa u predstojeće četvrtfinale Evropskog prvenstva u Barseloni ući kao da je Mađarska u najboljem sastavu i najboljoj formi i istakao da jedino tako ta selekcija može da se pobedi.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je danas da će njegova ekipa u predstojeće četvrtfinale Evropskog prvenstva u Barseloni ući kao da je Madjarska u najboljem sastavu i najboljoj formi i istakao da jedino tako ta selekcija može da se pobedi.

"U grupi su bili ispod nivoa. Nemaju u timu najboljeg igrača, Deneša Vargu, ne igra prvi centar Haraji. To dosta znači. Međutim, ponašamo se kao da su kompletni, u najboljoj mogućoj formi. Jedino tako mogu da se dobiju", rekao je Prlainović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Mađarska je danas u osmini finala Evropskog prvenstva pobedila Holandiju sa 12:9 i u utorak od 17.00 igraće protiv Srbije u prvom četvrtfinalu.

"Zna se kako se ulazi u utakmicu, dobra igra, maksimalna koncentracija... Niko ne sme da potceni i ovaj sastav. Nađi je sjajan, imaju levoruke šutere, sjajne spoljne igrače. Mi smo se podigli fizički, sveži smo, imamo atmosferu potrebno za utakmicu sa ovakvim ulogom", rekao je Prlainović.

Viktor Rašović je istakao da se uzda u odbranu.

"Iz nje sve polazi i to je naš adut. Nema opuštanja i pored lošeg starta Mađara. Kao rival uvek traže punu koncentraciju, jer su igrači iz vrhunskih klubova, najjače lige na svetu. Fizički smo sve bolji i očekujem da eksplodiramo u tom meču"
, rekao je Rašović.

Pored odbrane, Dušan Mandić se uzda i u dobru atmosferu u timu.

"Nema na ovom prvenstvu izrazitih favorita. Zna se tih sedam ekipa i treba se pripremiti, ali gledati isključivo sebe. Nemam šta da kažem o Mađarima, osim da moramo da udjemo agresivno u odbrani od samog početka i da tako igramo bez obzira na rezultat. Ta će nam odbrana doneti efikasan napad i nebitno je u kojoj ćemo četvrtini rešiti meč", rekao je Mandić.

"Imamo iskustva kada su ovakve pauze, a (selektor) Savić pravi atmosferu i kada je jedan dan bez utakmica i kada su tri. Uzdam se u našu atmosferu"
, dodao je Mandić.

O predstojećem meču govorio je i trener Miloš Ćirić.

"Mađari su imali lošiji start, ali tu nema opuštanja. Oni su Mađari i traže maksimalnu koncentraciju. Imaju sva rešenja, igrače iz kvalitetne lige i niko ne može protiv takve ekipe da bude opušten."

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 22.07.2018
20:53

Ни у групи нисмо имали озбиљног такмаца, а све осим наше победе против Мађара за мене ће бити изненађење - без да омаловажавам северне суседе !