Novi Beograd značajno oslabljen protiv Olimpijakosa

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.04.2022.
16:44
Izvor: Beta

Vaterpolisti Novog Beograda u sredu u Atini igraju utakmicu pretposlednjeg kola Lige šampiona protiv Olimpijakosa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022.
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022.

Povezane vesti

Pomoćni trener vaterpolista Novog Beograda Aleksandar Bakić rekao je danas da veruje da će se njegova ekipa, i pored kadrovskih problema, sa gostovanja Olimpijakosu u Ligi šampiona vratiti sa tri osvojena boda.

"Ko god od igrača bude bio u bazenu siguran sam da će dati svoj maksimum i da ćemo se kući vratiti sa tri boda", rekao je Bakić, prenosi klub.

Novobeogradjani put glavnog grada Grčke kreću sutra ujutro, a trener Igor Milanović pred ovaj meč ima značajnih kadrovskih problema.

Zbog povreda će duel sa timom iz Pireja sigurno propustiti Đorđe Vučinić i Angelos Vlahopulos, dok je pod znakom pitanja i nastup Dušana Mandića zbog povede.

Bakić je naveo da se njegova ekipa, posle osvajanja Regionalne lige, nije "previše opuštala u slavlju" jer su bili svesni da sledi utakmica sa Olimpijakosom.

"Za Olimpijakos ovaj meč ima još veći značaj, ali mi idemo u Atinu sa željom da kraj ligaškog dela elitnog takmičenja završimo na što boljoj poziciji kako bismo na završnom turniru u četvrtfinalu imali lakšeg protivnika", rekao je on.

"Olimpijakos nas je pobedio u prvom duelu na našem bazenu i zato smo željni revanša. Putujemo u Atinu sa velikim ambicijama i nadamo se da ćemo uspeti da u delo sprovedemo sve ono što smo pripremali na treninzima", zaključio je pomoćni trener Novog Beograda.


Na tabeli Grupe A vodi Breša sa 29 bodova, dok su na deobi drugog mesta Novi Beograd i Barseloneta sa šest bodova manje. Na četvrtom mestu, koje vodi na fajnal-ejt, nalazi se Ferencvaroš sa 23 poena, dok je Olimpijakos trenutno peti sa 19 bodova.

"Svi smo svesni da nam predstoji period u kome nemamo prava na grešku i u takvoj atmosferi prilazimo svakoj utakmici. Očekuje nas ekipa koja rezultatski nije baš u zavidnoj formi, ali nas to ne zanima, jer mi u svakom slučaju idemo na pobedu", rekao je prvotimac Novog Beograda Radomir Drašović.

"Za njih je ova utakmica biti ili ne biti, ali mi želimo da budemo prvi grupi, što je teoretski moguće u slučaju poraza Breše na dva poslednja teška gostovanja. Bićemo oslabljeni u meču u Pireju, ali iz tog razloga sigurno i mentalno još jači nego da su normalne okolnosti", zaključio je Drašović.

Utakmica se igra u sredu od 15.45 u Atini.

Ne propustite