Počinju Partizanova iskušenja u Ligi šampiona! Prvo pa - Barseloneta!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.11.2016.
15:38
Izvor: Beta

Trener vaterpolista Partizana Zoran Milenković rekao je danas da će njegova mlada ekipa ove sezone u Ligi šampiona prvenstveno sticati iskustvo, ali da će u svakoj utakmici pokušati da ostvari što bolji rezultat i dodao da bi uz pravu podršku, crno-beli z

BETAPHOTO/HINA/NIKSA MILETIC/EV
BETAPHOTO/HINA/NIKSA MILETIC/EV

Povezane vesti

Vaterpolisti Partizana u sredu od 19.30 u Španiji igraju protiv Barselonete, u prvom kolu Grupe B u Ligi šampiona.

"Evropske utakmice ove sezone su za Partizan, najmlađu ekipu Lige šampiona, prevashodno bitne za sazrevanje i sticanje iskustva. Medjutim, to ne znači da u svaki meč ne ulazimo sa ciljem da pružimo maksimum i ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Milenković.

On je dodao da je Barseloneta, za koju igraju srpski vaterpolisti Strahinja i Viktor Rašović, vrlo dobra ekipa.

"Sastav je ovog leta nešto promenjen, ali i dalje je to iskusna i vrlo dobra ekipa. Za razliku od većine ekipa u Regionalnoj ligi, žargonski rečeno 'teškaških' timova, Barseloneta igra brzo, sa mnogo plivanja, uz dosta kontranapada. To je stil igre koji cenim i kome Partizan treba da teži. Zato je duel u Barseloni izuzetna prilika da vidimo gde smo u odnosu na ekipu poznatu po brzoj igri i koliko možemo da joj pariramo", rekao je Milenković.

Posle polusezone u Regionalnoj ligi Partizan je drugi na tabeli, a trener je rekao da je ekipa napravila napredak i da bi uz par pojačanja za tri, četiri godine, mogla da osvoji Ligu šampiona.

"Napravili smo veliki napredak. Verovao sam da ćemo doći do ovog nivoa igre uz veliki i kvalitetan rad. Dosadašnji rezultati mnogo govore o Partizanu i njegovoj vaterpolo školi. Sada imamo verovatno najmladji prvi tim u istoriji kluba. Kada bi klub i ekipa dobili pravu podršku i kada bismo uspeli ove momke na Banjici da zadržimo nekoliko sezona, siguran sam da bismo, uz par pojačanja, za tri, četiri godine imali tim spreman za osvajanje Lige šampiona", rekao je Milenković.

Vaterpolista Partizana Filip Radivojević rekao je da treba zaboraviti dobar učinak u Regionalnoj ligi i okrenuti se duelu sa Barselonetom.
 
"U Partizanu smo vaspitani da uspehe brzo zaboravljamo i da se odmah okrećemo sledećim izazovima. Barseloneti ćemo prepustiti ulogu favorita, ali imamo obavezu da u meč udjemo bez kalkulacija, da pružimo maksimum. Želimo da kroz sticanje iskustva u Ligi šampiona ostvarimo i što bolje rezultate", naveo je on.

Centar crno-belih Nebojša Toholj rekao je da mlada ekipa Partizana, bez obzira na ime protivnika, nema pravo da udje opušteno u predstojeću utakmicu.

"U našoj grupi Pro Reko, Jug i Eger odskaču kao favoriti. Barseloneta i Hanover su rivali s kojima bismo mogli ravnopravno da se nosimo i da tražimo šansu za bodove. Nadam se da ćemo nastaviti u ritmu kojim smo počeli sezonu i da ćemo u Barseloni pružiti dobru partiju", rekao je on.

Partizan u Barselonu putuje u skoro kompletnom sastavu. Izostaće Marko Manojlović, kome je u utakmici sa Jadranom povredjena arkada.

Srpski šampion bi u Španiju trebalo da krene u utorak ujutro. Uprava kluba još radi na tome da obezbedi sredstva za putovanje, a problem pravi i štrajk kompanije Lufthanza, čijim je letom ekipa trebalo da predje deo puta.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 46
Monday, 28.11.2016
20:12

Slažem se da bi Partizan mogao da bude opet prvak Evrope ako bi zadržao igrače iz svoje škole, a za to ne treba Bog zna koliko para u vaterpolu ali našoj državi nije to u interesu, možda im je u interesu da to budu Pro Reko ili Jug npr.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
16:41

Ako budemo postojali do tada. VK ce ostati poslednji bastion JSD, a i sada je to vec, kada zavrse sa kosarkom, preci ce na hokej, a vec daju naznake i signale da bi zeleli da zariju kandze i da vladaju dugo. NAPRED PARTIZAN!