Predsedniku uramljena medalja od šampiona Evrope

Autor: Beta Beta
nedelja 24.01.2016.
19:58
Izvor: Beta

Kako je i najavljeno, predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je prijem za naše reprezentativce u vaterpolu.

BETAPHOTO/EMIL VAS/EV
BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Povezane vesti

Prvaci Evrope u vaterpolu, muška reprezentacija Srbije poklonila je danas uramljene zlatne medalje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

"Mi smo jednu osvojili, evo i Vama jedna", kazao je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić uručujući medalju Nikoliću na prijemu u Predsedništvu i zahvalio organizatorskom timu prvenstva koje je održano u Beogradu.

Ministar Vanja Udovičić kazao je da je ženska vaterpolo reprezentacija Srbija ostvarila veliki uspeh zauzimanjem devetog mesta u Evropi, a da su vaterpolisti, zauzimanjem prvog, "odbranili svoju čast i čast Srbije".

"Vreme je i stasali smo za novo olimpijsko zlato", kazao je Udovičić i dodao da je za Srbiju osvajanjem evropskog zlata "završeno prvo poluvreme", dok je drugo počelo juče, sa radom na otvaranju Trening centra u Vrnjačkoj Banji.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić kazao je da su vaterpolisti i vaterpolistkinje Srbije ono najsjajnije što zemlja ima i da su oni brend Srbije. On je zahvalio Vladi Srbije zbog toga što je kupila bazene za Trening centar.

"Očekujemo i nove sponzore. Oni koji imaju više nego što im treba neka pomognu. Pomozite braćo Srbi da ovim momcima isplatimo zaostala dugovanja, oni su to zaslužili", kazao je Krivokapić.

Predsednik Nikolić zahvalio je muškoj vaterpolo reprezentaciji na pobedi "u ime svih onih koji juče nisu mogli da uđu u Arenu i da se mrznu ispred Starog dvora".

"Juče ste nas neizmerno obradovali, ispunili naša srca, pobedili reprezentaciju koja je dobro igrala i pomogli da savladamo one koji se prema nama ne ponašaju uvek najbolje", kazao je Nikolić i dodao da je Srbija imala "velikih muka da organizuje prvenstvo".

On je na prijem doneo loptu koju su mu vaterpolisti poklonili posle prošlog Evropskog prvenstva, kada su takodje osvojili prvo mesto, a koju je, kako je naveo, čuvao u vitrini verujući da će im i u Beogadu doneti pobedu.

"I kada me smene da neko nov, od nekih novih dobije ovakvu loptu", poželeo je Nikolić vaterpolistima i kazao da mu je drago što njima niko nije zviždao, a da su oni koji su izviždani to i zaslužili.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je juče, treći put uzastopno titulu evropskog prvaka, pošto je u Beogradu u finalu Evropskog prvenstva pobedila Crnu Goru sa 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2).

Utakmica je odigrana pred 16.000 gledalaca u Beogradskoj areni, a više stotina ljudi gledalo je meč na video-bimu ispred Skupštine grada.

Pre početka utakmice deo publike je zviždao himni Crne Gore, dok je srpska himna propraćena horskim pevanjem i gromoglasnim aplauzom.

Vaterpolisti Srbije su potpuno dominirali celim Evropskim prvenstvom, ostvarili su svih sedam pobeda.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jok3R
Sunday, 24.01.2016
22:47

to je crna gorska da ne kazem nesto drugo rezervna grupa reprezentacijepocev od nikolica krivokapica pa da ne brojim ostale naptred cno goro nek se viori oro kolko ste dobri sa rezervnim timom osvojili prvo mjesto a sa prvim timon 2 mjesto trebalo je obrnuto daje onaj sudija im je poklonio pobjedu al viste crnogorci sa dvije medale osvojene to nejma nidje bravo momci crnogorci a ostalima kako im bog da po zaslugama ovoliko od mene

avatar
Sunday, 24.01.2016
21:48

Ponosi se Tomo ti onom nekulturom.. Veliki nečovjek..

avatar
acab
Sunday, 24.01.2016
21:35

Mnogo ste me razočarali

avatar
Nikola Nikola
Sunday, 24.01.2016
21:00