Prva pobeda vaterpolista Srbije na Mediteranskim igrama

Autor: Milovan Longinov
subota 25.06.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Srbija bolja od Slovenije.

LEN Champions League
LEN Champions League

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Slovenije sa ubedljivih 22:6, u utakmici prvog kola Grupe B Mediteranskih igara u alžirskom Oranu.

Srbija je sve vreme kontrolisala meč, a selektor Uroš Stevanović je posle utakmice izjavio da je to bila "rutinska pobeda" njegove ekipe.

"Početak nije bio onako kako smo ga zamišljali, a posle je utakmica dobila neki normalan tok onako kako smo očekivali", rekao je Stevanović, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Pored Srbije i Slovenije, u Grupi B nalaze se još i Francuska, Crna Gora i Portugal.

"Okrećemo se već daljim duelima koje imamo u grupi. Ceo program u grupi nam je u pre podnevnom terminu, pa zbog toga momci neće ići na ceremoniju otvaranja, već ćemo imati trening kako bismo se spremili za sutrašnju utakmicu", rekao je Stevanović.

Kapiten Srbije Marko Dimitrijević je bio zadovoljan odigranom utakmicom i najavio je ambicije za najviši plasman.

"Na početku utakmice je bilo malo teško, ali smo na kraju pokazali da smo najbolji kao što smo bili i na prošlom i pretprošlom turniru. Ritmom smo slomili reprezentaciju Slovenije početkom druge četvrtine i samo smo nastavili i tako priveli utakmicu kraju", rekao je Dimitrijević.

"Mi, kao i uvek, na ovom turniru idemo na prvo mesto. Pripremali smo se, mislim, sasvim dovoljno i mislim da možemo da dodjemo do zlatne medalje", dodao je on.

Svečana ceremonija otvaranja Mediteranskih igara je večeras od 22.00 po srednjeevropskom vremenu, a zastavu Srbije nosiće Damir Mikec.

Ne propustite