Savić jasan, "Delfini" ciljaju prvo mesto!

Autor: Beta Beta
petak 07.06.2019.
16:26
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je cilj njegove ekipe osvajanje prvog mesta na predstojećem finalnom turniru Svetske lige.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

"Naš cilj na finalnom turniru Svetske lige je jasan, a to je osvajanje prvog mesta i plasman na Olimpijske igre. Pojačali smo intenzitet rada poslednjih dana. Treniramo dva puta dnevno, a reprezentacija će biti kompletna od 12. juna kada će nam se priključiti i igrači koji učestvuju u završnici klupske Lige šampiona", rekao je Savić novinarima u Beogradu.

"U ponedeljak putujemo u Bečej gde ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom, a već u utorak nam dolazi selekcija Australije sa kojom ćemo imati četiri trening meča", dodao je Savić.

Finalni turnir Svetske lige održaće se od 18. do 23. juna na Tašmajdanu.

Reprezentacija Srbije na završnom turniru Svetske lige igraće u Grupi B sa Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom, dok će se u Grupi A takmičiti Španija, Mađarska, Japan i Kanada.

Samo prvoplasirana ekipa izboriće vizu za Olimpijske igre u Tokiju, a nagradni fond je 350.000 dolara.

"Favoriti su jasni. Možda samo u negativnom smislu odskaču Kanada i Kazahstan, a ostalih šest reprezentacija su u konkurenciji za prvo mesto", rekao je Savić.

Vaterpolista Milan Aleksić kazao je da je nacionalni tim maksimalno posvećen pripremama za finalni turnir Svetske lige.

"Trenutno radimo fizički napornije treninge, ali sve je to u sklopu priprema... Cilj se zna. Važno nam je da osvojimo ovo takmičenje, potrudićemo se da u tome uspemo", rekao je Aleksić i pozvao navijače da podrže tim.

Ne propustite