Srbija juriša na svetski tron, za početak - Amerikanci!

Autor: Ivan Cvetković
subota 18.06.2022.
13:16
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Izabranici selektora Dejana Savića takmičiće se u D grupi sa Australijom, SAD i Kazahstanom.

@OKSrbije/Twitter
@OKSrbije/Twitter

Povezane vesti

Vaterpoliste Srbije od utorka, 21. juna očekuju izazovi na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, a prvi rival srpskih vaterpolista biće tog dana u 19.30 časova selekcija SAD, koju predvodi bivši selektor Srbije Dejan Udovičić.

Izabranici selektora Dejana Savića takmičiće se u D grupi sa Australijom, SAD i Kazahstanom.

Vaterpolista Novog Beograda Dušan Mandić izjavio je danas u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" da su SAD najozbiljniji rival u prvoj fazi takmičenja.

"Videćemo u kakvom će sastavu doći Australija, video sam da je kod njih bilo nekih promena u ekipi. Sa Amerikancima smo odradili nekoliko sparing-treninga. Videli smo da su kvalitetna ekipa i da će sigurno biti neugodan protivnik. To je prva utakmica, sa njima, na šampionatu i nosiće svoju težinu jer su nam najjači protivnik u grupi", izjavio je Mandić.

Kao favorite za titulu član viceprvaka Evrope Novog Beograda vidi Srbiju, Španiju i domaćina Mađarsku.

"Biće velika konkurencija. Domaćin Mađarska je jedan od favorita, uz Španiju i nas. To su tri najozbiljnije ekipe, ali naravno i Amerika, Grčka, Crna Gora, svaka od tih ekipa može da pretenduje na medalju".

Mandićev saigrač iz Novog Beograda Strahinja Rašović smatra da će prvi duel na SP protiv Amerikanaca umnogome odrediti sliku D grupe.

"Amerikanci su nam najveći rival. Australija je malo izmenila sastav, ali te dve ekipe važe za dve izrazito plivačke ekipe. Sigurno da ćemo sa njima voditi bitke za prvo mesto u grupi. Amerika je jači protivnik od Australije, ali da vidimo tamo kad dođemo. Ima tu i Kazahstan, koji mislim da ćemo pobediti", izjavio je Rašović i dodao da je cilj prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Poslednju titulu prvaka sveta Srbija je osvojila 2015. u Kazanju, dok je poslednja medalja na SP, bronzana, osvojena baš u Mađarskoj 2017. godine.

Ne propustite