Srbija šampionski u polufinale! Sledi borba sa Crnogorcima!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.07.2014.
21:40
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj, pošto je večeras ubedljivo savladala Grčku. Za finale protiv Crnogoraca!

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Izabranici Dejana Savića ponovo su nas podsetili na najbolje dane i ohrabrili uoči odlučujućih duela u borbi za medalje.

Večeras protiv Grčke - 13:9, za plasman u polufinale, gde nas očekuje susret sa selekcijom Crne Gore.

Naš tim je večeras konstantno bio u vođstvu, najčešće sa dva gola razlike, ali su Grci tokom prve dve četvrtine uspevali da nas prate ''u stopu'' i održavaju nadu da možda mogu da naprave iznenađenje.

Međutim, kada smo u trećoj deonici ''odlepili'' na plus četiri (9-5, pa 10-6), bilo je jasno da Srbija ide u polufinale.

Doduše, u poslednjoj četvrtini došlo je do manjeg opuštanja, pa su Grci uspeli da prepolove ovu prednost naših (11-9), ali je onda Mandić prekinuo njihovu mini seriju, posle čega smo rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Dušan Mandić, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Milan Aleksić i Filip Filipović, sa po dva gola. Po jedan su postigli Sava Ranđelović, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

Podsetimo, naš rival u borbi za plasman u finale, selekcija Crne Gore, bila je najbolja u Grupi A i tako ''preskočila'' ove četvrtfinalne borbe.

Ali, verujemo da će Savićevi momci, bez obzira na jedan meč više, imati dovoljno svežine da nas obraduju i u borbama za medalje.

Ne propustite